Αθλητισμός

Παναθηναϊκός Euroleague: Τι προβλέπει ο κανονισμός για τη μεταβίβαση των μετοχών

Παναθηναϊκός Euroleague: Τι προβλέπει ο κανονισμός για τη μεταβίβαση των μετοχών
Παναθηναϊκός Euroleague: Διαβάστε τι προβλέπει ο κανονισμός της διοργάνωσης για τη μεταβίβαση των μετοχών.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε και επίσημα την αποχώρησή του από την Euroleague, αλλά με βάση τον κανονισμό της διοργάνωσης, αυτή η υπόθεση είναι περίπλοκη. Μάλιστα, λόγο δεν έχουν μόνο ο Παναθηναϊκός και οι ιθύνοντες της διοργάνωσης.

Βάσει του κανονισμού, προβλέπεται η μεταβίβαση των μετοχών προς τρίτη ομάδα, ωστόσο υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Η μία αναφέρει πως θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και η άλλη να δοθεί σε ομάδα, η οποία θα πληροί τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση. Αυτό, αναφέρει ο κανονισμός για ένα… φιλικό διαζύγιο, για τις ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, καθώς υπάρχει και ο τρόπος της άμεσης αποδέσμευσης, ο οποίος προβλέπει την καταβολή της σχετικής ρήτρας που είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο Κεφάλαιο 4 το άρθρο 15 αναφέρει: «Μόνο οι ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο και παρουσία στη διοργάνωση για τρία συναπτά έτη, μπορούν να μεταβιβάσουν την άδεια συμμετοχής τους σε τρίτες ομάδες, αφού πρώτα αυτή εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και εφόσον αυτή πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής».

Ποιες ομάδες παίζουν για τη θέση του «τριφυλλιού»

Σύμφωνα με τον Sport Fm, τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν δύο ευρωπαϊκές ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετέχουν στην Euroleague και περιμένουν στη… γωνία την οριστική απόφαση για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Η μία είναι η ιστορική ομάδα της Ιταλίας, Βίρτους Μπολόνια και η άλλη ο σερβικός «κολοσσός», Παρτίζαν.

Η επιστολή του Παναθηναϊκού

Κύριε Bertomeu,

Όπως καλώς γνωρίζετε, τους τελευταίους δύο μήνες, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικοινωνεί μαζί σας, τόσο εκφράζοντας, διακριτικά μεν, αλλά με σαφήνεια, τη θέλησή της να λήξει το εγγυημένο συμβόλαιό της με τη Euroleague Properties Α.Ε. όσο και ζητώντας το σημαντικό αυτό θέμα να τεθεί ενώπιον των αρμόδιων οργάνων το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, η απάντησή σας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έβλαπτε ουσιωδώς τις διαπραγματεύσεις της Euroleague Basketball με τους χορηγούς της, καθώς και το ίδιο το προϊόν αυτής εκείνη τη χρονική περίοδο, κατά την οποία βρισκόταν σε έξαρση η κρίση της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να λάβει υπόψη τον προβληματισμό σας και να επιλέξει να ενεργήσει καλόπιστα, με τη μέγιστη λεπτότητα. Δε στείλαμε επίσημη ειδοποίηση, ούτε προσπαθήσαμε να ασκήσουμε οποιαδήποτε πίεση, σεβόμενοι τη συγκυρία.

Παρόλα αυτά, ο καιρός πλέον έχει περάσει προ πολλού και ακόμη δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση στο εύλογο και νόμιμο ανωτέρω αίτημά μας.

Κατά συνέπεια, ενόψει του γεγονότος ότι – ενδεικτικά – η παρουσία της ομάδας μας στη διοργάνωση δεν αποδείχθηκε καθόλου επωφελής για εμάς, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπήρξε ωφέλιμη εκμετάλλευση ούτε αύξηση των εσόδων του προϊόντος της Euroleague, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει γραπτώς και επισήμως την πρόθεσή της να μεταβιβάσει την άδεια συμμετοχής και τις μετοχές της στη διοργάνωση. Ζητούμε επισήμως από τα αρμόδια όργανα της Euroleague να προβούν αμελλητί και δεόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με το θέμα αυτό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ο Πρόεδρος

Μάνος Παπαδόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments