Αθλητισμός

Super League: Θολό το τοπίο στα τηλεοπτικά

Super League: Θολό το τοπίο στα τηλεοπτικά
Super League: Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από τις ομάδες όσον αφορά τα τηλεοπτικά της νέας σεζόν. Ήδη κάποιες ξεκίνησαν επαφές με την Cosmote TV. Τι συμβαίνει με NOVA.

Μυστήριο παραμένει το θέμα των τηλεοπτικών της νέας σεζόν για τις ομάδες της Super League.  H Λίγκα δεν προτίθεται να υποκύψει στις πιέσεις της Super League 2 και της Football League για αναδιάρθρωση κατηγοριών. Ως εκ τούτου διαφωνεί με την αύξηση των ομάδων. Όπως και αρκετές ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας. Ο λόγος είναι ένας. Τα έσοδα. Τηλεοπτικά έσοδα και χορηγίες έχουν συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να συρρικνωθούν ακόμη περισσότερο φέτος λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού. Συνεπώς κανείς δεν επιθυμεί να “ταΐσει” από την πίτα του κάποιον άλλον.  Σε αυτό συμφωνεί και η NOVA, η οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια στηρίζει οικονομικά τους περισσότερους συλλόγους της Super League 1 αγοράζοντας τα τηλεοπτικά δικαιώματά τους. Η εταιρεία δεν έχει καμιά πρόθεση να δώσει τα χέρια και να ενισχύσει κανέναν σύλλογο πέραν των 14 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Αυτό συμβαίνει την ώρα που ήδη κάποιες ΠΑΕ έχουν ξεκινήσει συζητήσεις μεμονωμένα με την Cosmote TV.

Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι του 2019 επτά ομάδες βρέθηκαν “άστεγες” καθώς δεν κατάφεραν στο τέλος να δώσουν τα χέρια με τη NOVA. Έτσι, κάποιες από αυτές (Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικός) συμφώνησαν με την ΕΡΤ. Αυτός είναι και ο λόγος που επανήλθε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα της επιστροφής της Λίγκας σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά των ΠΑΕ. Στην πρόταση αυτή αρνητικός ήταν ο Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να προτάσσουν το θέμα της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Αρκετοί ωστόσο, υποστηρίζουν πως στο τέλος θα υπάρξει λύση και ο Συνεταιρισμός θα πάρει στα χέρια του τη διαχείριση των τηλεοπτικών όλων των ΠΑΕ. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί κάποιες ομάδες θα μείνουν -δυστυχώς- χωρίς “σπίτι”.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί η αλλαγή σελίδας της NOVA μετά τη συμφωνία της με την United Group που ελέγχεται από την βρετανική BC Partners. “Η NOVA είναι ταυτισμένη με το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό και δεν σκοπεύουμε να κόψουμε αυτόν τον ομφάλιο λώρο. Είμαστε ανοικτοί και θα συνομιλήσουμε με όλες τις ομάδες προκειμένου να βρούμε σημεία σταθερής σχέσης που θα στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου” σημείωσε στο πλαίσιο αυτό ο Νίκος Σταθόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners, μιλώντας στην “Οικονομική Καθημερινή”. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments