Αθλητισμός

Άρης ευρωπαϊκή άδεια: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Άρης ευρωπαϊκή άδεια: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Άρης ευρωπαϊκή άδεια: Όπως όλα δείχνουν, ο Άρης θα παίξει κανονικά του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Άρη που φαίνεται να εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή του αδειοδότηση για την επόμενη σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, το δικαίωμα συμμετοχής του και τυπικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ της επόμενης σεζόν φαίνεται ότι εξασφαλίζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του sdna.gr, πήρε το πράσινο φως από την πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν ότι θα κοβόταν σε πρώτο βαθμό. Αυτή ενέκρινε τον φάκελο βάσει των στοιχείων του οποίου έχουν εξοφληθεί ή διακανονιστεί υποχρεώσεις προς παίκτες, προπονητές, πιστωτές, Δημόσιο και ΙΚΑ που υπήρχαν ως τις 31/12 (φέτος λόγω κορωνοϊού δεν αποτελεί κριτήριο αδειοδότησης το πλάνο βιωσιμότητας) και δεν λήφθησαν υπόψη οι τελεσίδικες αποφάσεις Πορτίγια, Ούμπιδες, Σιστόν αφού αποτελούν οφειλές της παλιάς ΠΑΕ που τελεί υπό εκκαθάριση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σημαντικό ρόλο στη θετική απόφαση των πέντε μελών της επιτροπής έπαιξε η θετική εισήγηση που έκανε τόσο ο διευθυντής του τμήματος αδειοδοτήσεων Γιώργος Δημητρίου όσο και ο οικονομικός της ΕΠΟ (ορκωτός λογιστής). Τον Άρη εκπροσώπησαν εκτός από τον νομικό Παναγιώτη Μπιλίρη και τον οικονομικό διευθυντή Αγησίλαο Τουμαζάτο και ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης. Η επίσημη ανακοίνωση που θα επιβεβαιώνει την αίσθηση που υπάρχει στους ανθρώπους του Άρη από την ΕΠΟ θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής.

Το ίδιο και για το «τριφύλλι» για την επόμενη σεζόν

Να σημειώσουμε, ότι η ΕΠΟ ενημέρωσε το «τριφύλλι» ότι πήρε πλήρη αδειοδότηση και έτσι ο σύλλογος θα διεκδικήσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη σεζόν 2021/22, μετά τη λήξη της τιμωρίας του. Ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη σεζόν 2021-22 οπότε και εκπνέει η περίοδος της τιμωρίας του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του sdna.gr, η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό ότι έλαβε πλήρη αδειοδότηση (τη λεγόμενη και ευρωπαϊκή) καθώς εγκρίθηκε και το πλάνο βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι απανωτές Αυξήσεις του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε συνδυασμό με την αισθητή μείωση του χρέους, αλλά και την τήρηση όλων των διακανονισμών που σχετίζονται με οφειλές προηγούμενων χρήσεων, έδωσαν στον Παναθηναϊκό το «πράσινο φως» από την αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα μπορεί να διεκδικήσει κανονικά ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη σεζόν 2021-22 οπότε και εκπνέει η περίοδος της τιμωρίας του από την UEFA.

Όπως άλλωστε αναμενόταν, η ΕΠΟ έκανε αποδεκτό και το πλάνο βιωσιμότητας της πράσινης ΠΑΕ με συνέπεια οι «πράσινοι» να λάβουν φέτος πλήρη πλήρη αδειοδότηση (η λεγόμενη ευρωπαϊκή αδειοδότηση) για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο φάκελος κρίθηκε πλήρης σε όλες τις παραμέτρους και πιθανότατα την Παρασκευή θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΟ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments