Ελλάδα

Ηλεία: Φωτιά σε δασική έκταση

Ηλεία: Φωτιά σε δασική έκταση
Ηλεία: Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Φωτιά στην περιοχή Μπαλαίικα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με την Πυροσβεσική Υπηρεσία, η πυρκαγιά -που βρίσκεται σε εξέλιξη- είναι σε δασική έκταση, με πουρνάρια και πεύκα. Προς το παρόν, δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν απειλεί κατοικία. Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος στην κατάσβεση συμμετέχουν τέσσερα αεροσκάφη.

Πυρκαγιά και στον Ασπρόπυργο 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πριν από λίγο, η πυρκαγιά στην περιοχή του Ασπροπύργου και ειδικότερα σε σημείο με ξερά χόρτα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο ύψος της χωματερής. Στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται πως στις φλόγες τυλίχθηκε στις 7.40 το πρωί περίπτερο στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα. Λόγω των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονταν στο σημείο, το περίπτερο έγινε παρανάλωμα του πυρός. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η αιτία της φωτιάς. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική με δύο οχήματα η οποία έσβησε τη φωτιά. Ο περιπτεράς είναι καλά στην υγεία του.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες Παρασκευή οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς η οποία ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 4:00 σε δύσβατη, δασική περιοχή στο Ακρωτήριο Αράπης, στο βόρειο τμήμα του Αγίου Όρους. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και άρχισε να κατακαίει δασική έκταση χωρίς ευτυχώς να βρίσκεται κοντά και να απειλεί κάποια από τις Μονές.

Στην πυροσβεστική σήμανε συναγερμός. Στο τόπο της φωτιάς βρέθηκαν 50 Πυροσβέστες με 23 πυροσβεστικά οχήματα, και 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Τα ξημερώματα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη της κατάσβεσης ρίχθηκαν και τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από πτώση κεραυνού και αναζωπυρώθηκε αργά το απόγευμα. «Υπάρχει ένα μέτωπο φωτιάς έκτασης 700-800 μέτρων. Η ένταση της φωτιάς και της φλόγας έχει πέσει. Καίγεται δασική έκταση στο ακρωτήριο Αράπης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποια Μονή προς το παρόν», δήλωσε στο Έθνος ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Μπάμπης Στεργιάδης. Η Γενική γραμματεία Πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε τον χάρτη όλης της χώρας για τις περιοχές οι οποίες υπάρχει πρόβλεψη κινδύνου για πυρκαγιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments