Ελλάδα

Κορονοϊός: Λουκέτο και 15.000 ευρώ πρόστιμο για 5 νυχτερινά καταστήματα

Κορονοϊός: Λουκέτο και 15.000 ευρώ πρόστιμο για 5 νυχτερινά καταστήματα
Κορονοϊός: Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούν τα μέτρα «σφραγίζονται» άμεσα.

Κορονοϊός: Λουκέτο μπήκε σε πέντε μεγάλα νυχτερινά καταστήματα στην Αττική και επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο στο πλαίσιο ελέγχων αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού COVID 19. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε επιχείρηση ελέγχων που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές του Πειραιά, όπως στο Τουρκολίμανο, στην περιοχή του Κεραμεικού στην Αθήνα και στο Γκάζι, ανεστάλη η λειτουργία πέντε μεγάλων νυχτερινών μαγαζιών και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούν τα μέτρα «σφραγίζονται» άμεσα, ακόμη κι αν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έφεσης ή προσβολής της σχετικής απόφασης.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, χθες επιβεβαιώθηκαν 20 νέα κρούσματα. Συνολικά οι νοσούντες στην Ελλάδα είναι 3.108 ενώ οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή παραμένουν στους 183 καθώς δεν υπήρξε κανένας νεκρός για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Σημειώνεται, πως και χθες ανακοινώθηκαν 20 ασθενείς. 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.108, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

  • 694 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1768 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών.
  • 6 (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Στους 183 οι νεκροί:

Τελευταίο θύμα του ιού στην Ελλάδα είμαι μία γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Το 182ο θύμα είναι μια 59χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και είχε υποκείμενα νοσήματα. Έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό το Σαββατοκύριακο. Η γυναίκα είχε καταγωγή από το Δήμο Μύκης στην Ξάνθη, ενώ θετική στον κορωνοϊό είναι και η κόρη της. Το Σάββατο 6 Ιουνίου, ο 181ος νεκρός ήταν ένας 72χρονος που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα. Αναφέρεται πως έπασχε από αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, πνευμονική ίνωση, πνευμονική εμβολή, εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και έρπη ζωστήρα.

Έκτακτα μέτρα στην Ξάνθη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων:

Οι αυξημένοι αριθμοί των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ξάνθη οδήγησαν την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην απόφαση της λήψης έκτακτων μέτρων. Ουσιαστικά, στην περιοχή θα υπάρχει μερικό lockdown. Αναλυτικά όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές: «Λαμβάνοντας υπ’ όψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή της Ξάνθης, καθώς προέκυψαν και νέα 15 θετικά κρούσματα στην περιοχή και κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και σε συνεννόηση με το Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στους Δήμους της ΠΕ Ξάνθης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 σε 2 άξονες:

Σε οριζόντια μέτρα για την ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Ξάνθης, τα οποία συνίστανται σε:

  • Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments