Διεθνή

Οι πιο παράξενοι νόμοι για το αυτοκίνητο στον κόσμο

Οι πιο παράξενοι νόμοι για το αυτοκίνητο στον κόσμο
Ευτυχώς που ζούμε στην Ελλάδα.

Όσοι δεν έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό με αυτοκίνητο δεν θα γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιοι νόμοι που εδώ θα μας φαίνονταν αδιανόητοι έως και …τρελοί! Και τι εννοούμε με αυτό. Γνωρίζετε ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει να πλένεις το αυτοκίνητό σου στο χώρο έξω από το σπίτι σου; Ή ο άλλος που απαγορεύει να απομακρυνθείς από το όχημά σου αν δεν το κλειδώσεις. Σίγουρα μας ακούγονται πολύ περίεργα τα παραπάνω αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν νόμοι για το αυτοκίνητο αρκετά παράξενοι που μας κάνει να αναφωνούμε ¨ευτυχώς που μένουμε Ελλάδα“.

Πόσες φορές δεν έχουμε προνοήσει να γεμίσουμε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να ξεμείνουμε στη μέση του πουθενά και με το τηλέφωνο να καλούμε για βοήθεια. Μη σου τύχει στη Γερμανία. Συγκεκριμένα στην περίφημη Autobahn αν μείνεις από βενζίνη τότε το πρόστιμο φτάνει τα 70 ευρώ γιατί θεωρείται πράξη αμέλειας με επικίνδυνα αποτελέσματα. Γενικά στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους απαγορεύεται να μείνεις από καύσιμο.

Πόσα κυριακάτικα πρωινά ειδικά εκείνοι που έχουν ένα γκαράζ λένε ας πλύνουμε το ταλαιπωρημένο αυτόκινητάκι. Αυτή η σκέψη απαγορεύεται δια ροπάλου στην Ελβετία. Εκεί οι ιδιοκτήτε μπορούν να τα πλένουν μονάχα στους ειδικούς σταθμούς καθαρισμού οχημάτων. Ο λόγος είναι αρκετά σημαντικός. Γιατί οι ειδικοί θεωρούν ότι τα βρώμικα νερά από το πλύσιμο ενός οχήματος θα πέσουν στο σύστημα αποχέτευσης των δρόμων πράγμα που απαγορεύεται.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο στην καλοκαιρινή Ελλάδα να οδηγούμε χωρίς την μπλούζα μας, ειδικά όταν γυρίζουμε από το μπάνιο. Το να οδηγείς όμως ημίγυμνος στην Ταϋλάνδη απαγορεύεται βάσει νομοθεσίας που μπήκε σε ισχύ από το 2014. Και φυσικά δεν ισχύει μόνο για το αυτοκίνητο αλλά και για μηχανάκι, ακόμη και ποδήλατο. Αν κάποιος δεν φοράει μπλούζα ή πουκάμισο έχει τσουχτερό πρόστιμο. Ο νόμος ισχύει και για τους τουρίστες, αλλά και για τις γυναίκες οδηγούς που θέλουν να οδηγήσουν φορώντας το πάνω μέρος του μαγιό τους.

Στη Τζώρτζια των ΗΠΑ απαγορεύεται το φτύσιμο από το κινούμενο αυτοκίνητο, ενώ στη Χαβάη μπορεί ο οδηγός να μεταφέρει παιδιά μέχρι 12 ετών στην καρότσα ενός αγροτικού οχήματος. Αν βρεθείτε στην Αλάσκα η νομοθεσία απαγορεύει τη μεταφορά σκυλιών στην οροφή του αυτοκινήτου. Ενώ από τους πιο περίεργους νόμους ισχύει στη Μασαχουσέτη όπου απαγορεύεται να μεταφέρετε γορίλα στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου! Ο συγκεκριμένος νόμος είχε θεσπιστεί στις αρχές του αιώνα, ενώ αντικαταστάθηκε από νόμο που αφορά τη μεταφορά οποιουδήποτε απειλούμενου ζώου.

Στην Κύπρο απαγορεύεται να πιεις ακόμη και νερό όταν οδηγείς, όχι να τσιμπήσεις και κανένα σνακ όπως γίνεται εδώ. Ενώ στο Μπαχρέιν όσοι παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκτός από πρόστιμο οδηγείται και στη φυλακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments