Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της Προέδρου για την Ημέρα του Αιμοδότη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της Προέδρου για την Ημέρα του Αιμοδότη
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της Προέδρου για την Ημέρα του Αιμοδότη.

Μήνυμα στη σελίδα της στο Facebook για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη ανάρτησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επίσης, ενημέρωσε ότι το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας έδωσε αίμα έτσι ώστε να δώσουν το παράδειγμα με μια κίνηση που σώζει, κυριολεκτικά, ζωές.

Η κ. Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της σημειώνει: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, την οποία τιμάμε σήμερα, πραγματοποιήσαμε μια συμβολική κίνηση με τη συμμετοχή του προσωπικού της Προεδρίας και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Έδωσαν αίμα περισσότεροι από πενήντα συνεργάτες της Προεδρίας, ανταποκρινόμενοι πρόθυμα στην έκκλησή μας και υπογραμμίζοντας με το παράδειγμά τους τη ζωτική σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ιδίως την περίοδο που διανύουμε.

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε αισθητά τη δυνατότητα κάλυψης αναγκών σε αίμα, τόσο διεθνώς όσο στη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, η αιμοδοσία έχει μειωθεί από 25% έως 60% στα νοσοκομεία μας από την αρχή της πανδημίας, πράγμα εύλογο αν σκεφτεί κανείς τη μεγάλη ανησυχία και τον φόβο που έχει προκαλέσει η μεταδοτικότητα του ιού. Η πανδημία, ωστόσο, μπορεί να ανέτρεψε πολλές από τις σταθερές που γνωρίζουμε, δεν περιόρισε όμως την ανάγκη για αίμα. Χειρουργικές επεμβάσεις και πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς, αιμοκαθάρσεις και τροχαία ατυχήματα, είναι μερικά μόνο παραδείγματα περιπτώσεων που καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη σταθερού αποθέματος».

Στη συνέχεια προσθέτει ακόμα πως: «Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένος αλλά η αιμοδοσία είναι ένας τομέας στον οποίο ανέκαθεν υπήρξε συμμετοχή και προσφορά. Η αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη στις κοινωνικές ανάγκες, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, είναι το μέτρο του ήθους και του δυναμισμού μιας κοινωνίας. Ευχόμαστε να ενισχυθεί το εθελοντικό πνεύμα στη χώρα μας και να επεκταθεί η παράδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας, αφού λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, και λίγο αίμα από το αίμα μας, μπορούν να σώσουν ζωές».

Δείτε την ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετάγγισης Αίματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments