Αθλητισμός

Παναιτωλικός – Λάρισα: 3-0

Παναιτωλικός – Λάρισα: 3-0
Παναιτωλικός - Λάρισα: Με φοβερό τον Μουνιέ, οι Αγρινιώτες νίκησαν 3-0 τους Λαρισαίους και ξέφυγαν από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Με τον Άντονι Μουνιέ να κάνει μια εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο ωραία όνειρα των οπαδών της ομάδας, ο Παναιτωλικός νίκησε 3-0 τη Λάρισα για τη δεύτερη αγωνιστική των play out. Ο άσος των γηπεδούχων πέτυχε δύο γκολ και έδωσε μία ασίστ που μετέτρεψε σε γκολ ο Αμπιόλα Ντάουντα με την ομάδα του Αγρινίου να παίρνει σημαντικό τρίποντο για τη μάχη της παραμονής.

Οι γηπεδούχοι στον σημερινό αγώνα προσπέρασαν την Ξάνθη, ενώ αύξησαν τη διαφορά τους από τον Πανιώνιο στους πέντε βαθμούς. Όπως αναφέρει το Sport24, ο Γάλλος μέσα σε 25 λεπτά πέτυχε δύο γκολ (το δεύτερο ήταν χάρμα οφθαλμών) και έδωσε μία ασίστ την οποία ο Ντάουντα μετέτρεψε σε γκολ. Χωρίς καμιά ήταν η πιο «γεμάτη» εμφάνιση του 32χρονου μεσοεπιθετικού με τον Παναιτωλικό.

Ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού παλεύει για την παραμονή του. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας περισσότερη ώρα στο πρώτο μέρος ωστόσο δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι το αξιόλογο στα πρώτα 25 λεπτά με εξαίρεση ένα σουτ του Ρόσα μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ.

Αντίθετα, η ΑΕΛ είχε δώσει χώρο στους γηπεδούχους και μέσα από την πίεσή της ψηλά στο γήπεδο προσπάθησε να βγάλει φάσεις. Η πρώτη εξ αυτών ήρθε στο 29′ ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Ο Μιχαήλ έκλεψε την μπάλα, έδωσε με τη μία στον Βινίσιους εκείνους σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά όμως μπλόκαρε εύκολα ο Φερνάντεθ.

Επί της ουσίας οι πιο σημαντικές στιγμές ήρθαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η πρώτη ήταν για τον Παναιτωλικό στο 44′ όταν ο Μουνιέ έδωσε στον Ρόσα εκείνος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Η δεύτερη ανήκε στην ΑΕΛ και ήταν με διαφορά η πιο σημαντική του πρώτου 45λεπτου. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιλοσάβλιεβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Βινίσιους πήρε την κεφαλιά και από κοντά ο Μιχαήλ προσπάθησε να στείλει την μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά την έστειλε πάνω στον Φερνάντεθ που μπλόκαρε.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την υπογραφή του Άντονι Μουνιέ. Ο Γάλλος μέσα σε 25 λεπτά πέτυχε δύο γκολ (το δεύτερο ήταν χάρμα οφθαλμών) και έδωσε μία ασίστ την οποία ο Ντάουντα μετέτρεψε σε γκολ.

Η αρχή έγινε στο 53′ όταν ο Μουνιέ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μιχαήλ, έκλεψε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό. Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να συνέλθουν δέχτηκαν και δεύτερο χτύπημα. Στο 61′ ο Μουνιέ με εξαιρετική μπαλιά έδωσε την ευκαιρία στον Ντάουντα να βγει απέναντι στον Κρίστινσον και ο πρώην επιθετικός της ΑΕΛ τιμώρησε την πρώην ομάδα του κάνοντας το 2-0. Μάλιστα, αυτό ήταν το τρίτο τέρμα του Ντάουντα απέναντι στην ΑΕΛ σε δύο ματς.

Από εκεί και πέρα το ματς ήταν τυπική διαδικασία αφού η ΑΕΛ δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Ρόσα βγήκε στην αντεπίθεση και έδωσε την μπάλα στον Μουνιέ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ με την μία κρέμασε τον Κρίστινσον και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Κέβιν, Λιάβας, Μαλής, Τζανακάκης (12′ Τσιγγάρας), Άλβαρες, Ντίας, Ντάλσιο, Ρόσα, Μουνιέ, Ντάουντα

ΛΑΡΙΣΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μάρκοβιτς, Μιχαήλ, Μούζεκ, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Τόρζε, Μπούστος, Βινίσιους, Παπάζογλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments