Αθλητισμός

Σενγκέλια ΤΣΣΚΑ: Έκλεισε στους Ρώσους ο άσος της Μπασκόνια

Σενγκέλια ΤΣΣΚΑ: Έκλεισε στους Ρώσους ο άσος της Μπασκόνια
Σενγκέλια ΤΣΣΚΑ: Μετακομίζει στην Μόσχα ο Τόκο Σενγκέλια.

Κάτοικος Μόσχας είναι πλέον ο Τόκο Σενγκέλια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, οι Ρώσοι έσκασαν τη “βόμβα” δίνονταν τα χέρια με τον άσος της Μπασκόνια. Όπως έχει γίνει γνωστό η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε σε οριστική συμφωνία με τον 28χρονο, ενώ έχει ήδη κάνει δικό της για τη front line και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Σημειώνεται, πως ο Σενγκέλια είχε συμβόλαιο με την Μπασκόνια μέχρι το 2022, όμως υπήρχε buy-out κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Οι Ρώσοι ήθελαν να κατεβάσουν το ποσό και τελικά το πέτυχαν, ενώ φυσικά συμφώνησαν και με τον παίκτη, που προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν στην Euroleague (15,9 πόντοι, 5,6 ριμπαόυντ και 2,6 ασίστ ανά ματς).

Πλέον απομένουν οι ανακοινώσεις για το μεγάλο deal, με την ΤΣΣΚΑ να μπορεί πλέον να υπολογίζει σε μία σούπερ τετράδα (Τζέιμς, Κλάιμπερν, Σενγκέλια, Μιλουτίνοφ) για την κατάκτηση της κορυφής.

ο Τορνίκε Σενγκέλια κατέκτησε το EuroCup το 2010 με την Βαλένθια ως έφηβος και έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague τη σεζόν 2011/12 με τη φανέλα της Σαρλερουά. Στη συνέχεια δοκίμασε λίγο την τύχη του στο ΝΒΑ και τους Μπρούκλιν Νετς και επέστρεψε στην Ευρώπη το 2014 για χάρη της Μπασκόνια στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών είχαν αναφέρει πως οι Μοσχοβίτες προσπαθούν να ξεπεράσουν το «σοκ» της αποχώρησης του Κάιλ Χάινς με μία ακόμη πολύ δυνατή προσθήκη στη γραμμή ψηλών, έπειτα από εκείνη του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Μάλιστα, τόνιζαν χαρακτηριστικά πως η ΤΣΣΚΑ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Μπασκόνια για να «σπάσει» το συμβόλαιο του Γεωργιανού φόργουορντ. Όπως όλα δείχνουν το κατάφερε.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του, σύμφωνα με δημοσίευμα από το εξωτερικό, η Μπασκόνια θα στραφεί στην περίπτωση του Λουκ Σίκμα.  Συγκεκριμένα, το «crosarka» αναφέρει πως η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήδη μελετά εναλλακτικές λύσεις και έχει κυκλώσει ένα όνομα: αυτό του Λουκ Σίκμα. Ο Αμερικανός φόργουορντ αγωνίζεται στην Άλμπα Βερολίνου τα τελευταία χρόνια και, πριν από τη διακοπή, τα πήγαινε περίφημα στην Euroleague μετρώντας κατά μέσο όρο 9,7 πόντους, 6,5 ριμπάουντ και 4,5 ασίστ.

Δείτε τον Σενγκέλια εν δράσει:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments