Πολιτική

Χαρδαλιάς για σύσκεψη αντιπεριφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας: «Λίγα λόγια και πολλή δουλειά»

Χαρδαλιάς για σύσκεψη αντιπεριφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας: «Λίγα λόγια και πολλή δουλειά»
Χαρδαλιάς για σύσκεψη αντιπεριφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας: «Χωρίς να εφησυχάζουμε δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Προετοιμαζόμαστε για οτιδήποτε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ ζήτησε «λίγα λόγια και πολλή δουλειά».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα «Λίγα λόγια και πολλή δουλειά». «Το ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον καθένα ξεχωριστά. Οτιδήποτε αφορά στην ανθρώπινη ζωή, στην ανθρώπινη περιουσία, στο φυσικό περιβάλλον είναι ζητήματα που μας δημιουργούν μεν άγχος, μας δημιουργούν ανησυχία, αλλά μας δημιουργούν κι ένα μοναδικό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης που όλοι καλούμεθα να υπηρετήσουμε, μέσα από κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς απευθυνόμενος στους αντιπεριφερειάρχες.

Παράλληλα τόνισε και το εξής: «Χωρίς να εφησυχάζουμε δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Προετοιμαζόμαστε για οτιδήποτε». Υπογράμμισε δε ότι η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση και για την Πολιτική Προστασία, ενώ παρατήρησε πως όλα ξεκίνησαν από αυτή την περιοχή, εννοώντας τις πλημμύρες στη Χαλκιδική το προηγούμενο καλοκαίρι και το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη. Τέλος σημείωσε ότι σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον περιφερειάρχη.

Τι ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Ο κ. Τζιτζικώστας εξήρε τη συνεισφορά του κ. Χαρδαλιά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και της πανδημίας του κορωνοϊού, τον χαρακτήρισε ικανό και αποτελεσματικό και δήλωσε πως «τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα έχει Πολιτική Προστασία». Ο σκοπός της σύσκεψης, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι η καλύτερη προετοιμασία σε όλες τις περιφερειακές ενότητες ενόψει και της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου. Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία των κατοίκων και των τουριστών από τον κορωνοιό και άλλα που αφορούν γενικότερα την Πολιτική Προστασία.

Nίκος Χαρδαλιάς: «Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και σιγά – σιγά θα αποκτήσουμε την κανονικότητα που έχουμε στερηθεί για αρκετούς μήνες».

Σε αισιόδοξες δηλώσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα προέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Κυριακής (14/6). «Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και σιγά – σιγά θα αποκτήσουμε την κανονικότητα που έχουμε στερηθεί για αρκετούς μήνες», σχολίασε προτάσσοντας ένα ενθαρρυντικό κλίμα, παρά τα νέα κρούσματα. Να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί συνάντηση του κου Χαρδαλιά με τα υγειονομικά κλιμάκια δειγματοληψίας για τον κορωνοϊό ενόψει της αυριανής επανέναρξης των πτήσεων εξωτερικού προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα του υπουργού κατά του κορωνοϊού και υπέρ της ασφάλειας

«Δεν υπάρχει κάτι που να μας τρομάζει, όμως καλό είναι να περάσει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παραμένουμε ασφαλείς. Ακολουθούμε τις οδηγίες, εφαρμόζουμε όλα τα πρωτόκολλα που αφορούν την ατομική προστασία του καθενός, γιατί αυτή είναι η απάντηση του καθενός στην κοινωνία. Όλα όσα έπρεπε να γίνουν, έχουν γίνει». «Αύριο Δευτέρα (15 Ιουνίου) στη 1 το μεσημέρι θα δεχθούμε την πρώτη πτήση από Μόναχο μετά από τρεις μήνες εδώ στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στην όμορφη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments