Άποψη

Ώρα ανασχηματισμού

Ώρα ανασχηματισμού
Ο Γιάννης Αντύπας στο blog στο pagenews.gr γράφει για τον επικείμενο ανασχηματισμό και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι σε αυτόν δεν κρίνεται η μοίρα των υπουργών, αλλά του ίδιου του πρωθυπουργού. Τονίζει ότι από τις αποφάσεις του θα καταλάβουμε αν είναι δέσμιος ισορροπιών ή όχι, ενώ αναφέρει ότι αυτός ο ανασχηματισμός αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι… ώρα ανασχηματισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα από τα πιο αυστηρά συστήματα παρακολούθησης των υπουργών του, οπότε το ερώτημα είναι αν θα το αξιοποιήσει ή θα βάλει νερό στο κρασί του. Στον ανασχηματισμό δεν κρίνεται η μοίρα κάποιων υπουργών ή υφυπουργών. Κρίνεται η μοίρα του πρωθυπουργού. Από τις αποφάσεις του θα καταλάβουμε αν είναι δέσμιος ισορροπιών ή όχι. Αν κοιτάζει την αλήθεια κατάματα ή αν ρίχνει και λίγο νερό στο κρασί του. Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε. Όπως θα ξέρουν και όσοι βρίσκονται απέναντί του. Για να προσαρμόσουν ανάλογα τις στρατηγικές τους.

Αν το πρώτο κυβερνητικό σχήμα αποκάλυψε πολλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το δεύτερο, στην επέτειο ενός έτους από την εκλογική νίκη της ΝΔ, έχει πολύ περισσότερα να πει. Και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει αυτό. Ξέρει ότι οι ανασχηματισμοί είναι μέρος της πολιτικής ιεροτελεστίας και της προσωπικής του σκηνοθεσίας. Είναι ένα κρίσιμο επεισόδιο στην κυβερνητική του θητεία.

Στο πλαίσιο αυτό, τα όσα μετέδωσαν οι συνάδελφοι από το Ισραήλ, όπου φαίνεται να έκανε λόγο για διορθωτικές κινήσεις, είναι ανησυχητικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το γενικό πρόσημο για την κυβέρνηση, μετά τον Έβρο και την πανδημία, είναι θετικό. Αλλά, το μεταναστευτικό δεν έχει λυθεί, η Τουρκία καιροφυλακτεί και η οικονομία δεν λέει να απογειωθεί. Και η πανδημία δεν είναι δικαιολογία. Αντίθετα. Βοήθησε στο να επιταχυνθούν κάποια ψηφιακά βήματα. Η ουσία είναι πως η οικονομία παραμένει δέσμια των υψηλών φόρων και της γραφειοκρατίας. Αυτά πρέπει να στοχεύσει ο πρωθυπουργός. Αυτή είναι η δουλειά του για να μπορέσει να πάει στο «ταμείο». Οι πολίτες θεωρούν αυτονόητο πως η κυβέρνηση θα κάνει τη δουλειά της σε θέματα ασφάλειας. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι αν η κυβέρνηση τολμήσει να σπάσει τα δεσμά του παρελθόντος. Να ξεπεράσει το «αυτά δεν γίνονται».

Όλα γίνονται! Μείναμε σπίτι για δύο και πλέον μήνες. Και δεν άνοιξε μύτη. Όλα γίνονται αρκεί να υπάρχει βούληση και σχέδιο. Η ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μεγάλη. Δεν ξέρω αν θα του παρουσιαστεί ξανά στη διάρκεια της θητείας του. Πραγματικά ελπίζω, για το καλό όλων, να την αρπάξει από τα μαλλιά. Να μην εγκλωβιστεί στη λογική των μικρών κινήσεων και των διευθετήσεων. Τώρα είναι ισχυρός, τώρα είναι η ώρα ενός σοβαρού ανασχηματισμού. Με την προσθήκη ανθρώπων οι οποίοι θα αλλάξουν το παράδειγμα. Δε θα διαχειριστούν απλά ό,τι βρήκαν από τους προηγούμενους. Τα νερά είναι αχαρτογράφητα. Η χώρα έχει ανάγκη από θαλασσοπόρους και όχι από ναύτες του γλυκού νερού. Από τους τελευταίους έχουμε χορτάσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments