Αθλητισμός

Κάρολ Σφιντέρσκι ΠΑΟΚ: Ερωτηματικά για τη διαχείριση του παίκτη

Κάρολ Σφιντέρσκι ΠΑΟΚ: Ερωτηματικά για τη διαχείριση του παίκτη
Κάρολ Σφιντέρσκι ΠΑΟΚ: Αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί ο Πολωνός μπήκε ως αλλαγή στα ματς των play offs.

Ανεξήγητο είναι για τους φιλάθλους αυτό που συμβαίνει με τον Κάρολ Σφιντέρσκι στα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Και στα δύο των play offs μπήκε ως αλλαγή παρότι είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με δέκα τέρματα στο πρωτάθλημα της Super League (13 γκολ στο σύνολο), έχοντας μπροστά του μόνο τον Μακέντα του Παναθηναϊκού με 12 και τον Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού με 17. Μάλιστα, είναι και ιδιαίτερα εύστοχος, αφού στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σκόραρε ανά 3,9 προσπάθειες. Τον ξεπερνούσαν μόνο ο Μπαράλες με 1/3,5 και ο Ελ Αραμπί με 1/3,1.

Όπως σημειώνει το metrosport η δυσκολία του να αγωνιστεί ο “Δικέφαλος του Βορρά” με δύο φορ, όταν έχει μάθει από την αρχή της σεζόν να παίζει με έναν καθαρόαιμο και έναν κρυφό, σίγουρα παίζει σημαντικό παράγοντα στις επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα. Ωστόσο, η συνεργασία του Πολωνού με τον Άκπομ είναι κάτι στο οποίο ο τεχνικός της ομάδας πρέπει να επενδύσει. Από την στιγμή που οι “ασπρόμαυροι” ψάχνουν το γκολ, δεν έχουν την πολυτέλεια να παρακολουθεί τα παιχνίδια την περισσότερη ώρα από τον πάγκο ο πιο ικανός σκόρερ του. Ειδικά κόντρα στον Παναθηναϊκό, πραγματικά δημιουργεί απορία τι ακριβώς περίμενε να συμβεί ο Φερέιρα ρίχνοντας τον παίκτη, στο 86’ στο ματς.

Λίγα λόγια για τον Κάρολ Σφιντέρσκι:

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην ακαδημία νέων της Ράβια Ράβιτς. Από το 2012 έως το 2014 ήταν στην ακαδημία νέων της ΟΚΣ ΣΜΣ Λοτζ. Στη συνέχεια, το 2014, μετακινήθηκε στη Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ της Εκστρακλάσα, παίζοντας για πρώτη φορά, αρχικά, στην ομάδα της ακαδημίας νέων στη 3 Λίγκα και ακολούθως, αποκλειστικά στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2016-17. Ήταν μόλις 17 ετών όταν έκανε το ντεμπούτο του στην Εκστρακλάσα στις 23 Αυγούστου 2014, στην ήττα με 3-1 από τη Σλασκ Βρότσλαβ. Στις 3 Ιουνίου 2015, σημείωσε το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας, στην νίκη με 3-1 επί της Πόγκον Στσέτσιν, σκοράροντας στο 80ο λεπτό. Στις 2 Ιουλίου 2015, έκανε το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπου σκόραρε στη νίκη της ομάδας του επί της λιθουανικής Κρουόγια Πακρουόγις για το Γιουρόπα Λιγκ. Αγωνίστηκε, επίσης, στον επαναληπτικό αγώνα, όπου σκόραρε στο 4ο λεπτό, όπου η ομάδα του νίκησε με 8-0.

Στις 20 Ιανουαρίου 2019, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την υπογραφή του Σφιντέρσκι, με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Έκανε το ντεμπούτο του στις 27 Ιανουαρίου 2019, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 81ο λεπτό, στη θέση του Ομάρ Ελ Καντουρί. Στις 30 Ιανουαρίου 2019, σημείωσε το πρώτο του γκολ για την ομάδα στο 87ο λεπτό, αφού είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Δημήτρη Λημνιού. Στις 10 Μαρτίου 2019, σκόραρε στην εντός έδρας νίκη με 3-0 εναντίον του Ατρομήτου. Στις 21 Απριλίου 2019, σκόραρε το τελευταίο γκολ στη νίκη με 5-0 επί του Λεβαδειακού, που επιβεβαίωσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ ύστερα από 34 χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments