Ελλάδα

Αρχαία – Μαθηματικά Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα που “έπεσαν”

Αρχαία – Μαθηματικά Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα που “έπεσαν”
Θέματα Αρχαία - Μαθηματικά Πανελλήνιες 2020: Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν από την Πολιτεία του Πλάτωνα το διδαγμένο κείμενο, ενώ στο άγνωστο, κείμενο του Ξενοφώντα. Αναλυτικά οι ασκήσεις που έπρεπε να λύσουν οι μαθητές στα Μαθηματικά.

Σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι συνεχίζουν με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά συνεχίζονται στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ εκείνοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά. Φέτος οι υποψήφιοι των ΓΕΛ δίνουν εξετάσεις και με το νέο σύστημα αλλά και με το παλιό.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα που έπεσαν στα Μαθηματικά με το νέο σύστημα.

Επίσης δείτε ΕΔΩ τα θέματα των Αρχαίων με το νέο σύστημα.

Δείτε τα θέματα των Αρχαίων με το παλιό σύστημα ΕΔΩ

Τα θέματα των Μαθηματικών με το παλιό σύστημα δείτε ΕΔΩ.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση, ότι στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σημειώνεται ότι:

  • οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μισή ώρα νωρίτερα.
  • η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Κατά τη διάρκεια των πανελλήνιων εξετάσεων η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική, ωστόσο είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται αυστηρά η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.Οι αίθουσες πρέπει να αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων απαγορεύεται. Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

  • Το πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ήταν η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας).
  • Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, θα εξεταστούν σήμερα, Τετάρτη 17/6, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
  • Την Παρασκευή 19/6, θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).
  • Ακολουθούν, την επόμενη εβδομάδα, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και
  • στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.
  • Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments