Ελλάδα

Μαθηματικά Πανελλήνιες 2020: Αυτές είναι οι απαντήσεις των θεμάτων

Μαθηματικά Πανελλήνιες 2020: Αυτές είναι οι απαντήσεις των θεμάτων
Μαθηματικά Πανελλήνιες 2020: Αναλυτικά οι απαντήσεις των σημερινών θεμάτων στα Μαθηματικά.

Στα Μαθηματικά εξετάστηκαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στα ΓΕΛ. Σημειώνεται, πως οι εξετάσεις των μαθημάτων αφορούν τους υποψήφιους που διαγωνίζονται με το νέο σύστημα, καθώς και εκείνους που δίνουν με το παλαιό. «Καλά δομημένα θέματα, κλιμακούμενης δυσκολίας αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν στα Μαθηματικά με το νέο σύστημα, σε αντίθεση με εκείνους που έδωσαν με το παλαιό, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν θέματα με ιδιαίτερες δυσκολίες. Η καλή δομή στα θέματα του νέου συστήματος θα οδηγήσει σε καλύτερες βαθμολογίες, σε αντίθεση με εκείνα του παλαιού, που είχαν ιδιαίτερες δυσκολίες και θα έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλές, ίσως και αρκετά χαμηλές βαθμολογίες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νατάσσα Παναγιωτοπούλου, Μαθηματικός, καθηγήτρια στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά τα θέματα του νέου συστήματος, η κ. Παναγιωτοπούλου τα χαρακτήρισε «όμορφα δομημένα, χωρίς ακραία ζητούμενα» και ανέφερε ότι κάλυπταν όλο το φάσμα της ύλης. «Υπήρχε κλιμακούμενη δυσκολία στα θέματα, με εφικτή τη βαθμολογία πάνω από τη βάση για τους μέτρια προετοιμασμένους μαθητές», σημείωσε. Τα θέματα Β και Γ ήταν σε γενικές γραμμές διαχειρίσιμα και από μέτριους μαθητές, ενώ το θέμα Δ είχε αυξημένο δείκτη δυσκολίας. «Χρειαζόταν χρόνο για να το επιλύσει κανείς, αρκεί να ήταν καλά προετοιμασμένος», είπε. Σημειώνεται, ότι για τους υποψηφίους που δίνουν με το παλαιό σύστημα, των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας, τα Μαθηματικά είναι μάθημα με συντελεστή βαρύτητας και θα επηρεάσει την τελική «αποκομιδή» μορίων.

Δείτε εδώ τις λύσεις των θεμάτων για το παλαιό σύστημα.

Δείτε εδώ τις λύσεις των θεμάτων για το νέο σύστημα.

Υπενθυμίζεται, πως οι υποψήφιοι θα εξεταστούν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών). Ακολουθούν, η εξέταση στη Φυσική τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 η Ιστορία και η Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments