Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Περισσότερα τα θύματα εξαιτίας της πανδημίας από αυτά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

ΗΠΑ κορωνοϊός: Περισσότερα τα θύματα εξαιτίας της πανδημίας από αυτά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου
ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο α αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών που είχαν σκοτωθεί στον Μεγάλο Πόλεμο υπολογίζεται σε 116.500, έναντι των 116.850 νεκρών που καταγράφονται μέχρι αυτή τη στιγμή στην Αμερική λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Αμερική είναι η χώρα που έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από το πέρασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και στα κρούσματα. Ο φονικός ιός συνεχίζει να σκοτώνει ασθενείς που νοσούν από την Covid-19, γεγονός που αποδεικνύεται από τα πρόσφατα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 700 νοσούντες έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό εντός 24 ωρών. Βάσει αυτής της πληροφορίας συμπεραίνεται ότι τα θύματα εξαιτίας της πανδημίας ξεπέρασαν σε αριθμό μέχρι και τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στα μέτωπα του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ειδικότερα, το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα ανήλθε έτσι σε 116.850, με αποκορύφωμα τους 740 νέους θανάτους,  σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 χθες Τρίτη (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υποθέσεων των Βετεράνων των ΗΠΑ ο α αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών που είχαν σκοτωθεί στον Μεγάλο Πόλεμο υπολογίζεται σε 116.500. Ο απολογισμός της πανδημίας ξεπερνούσε ήδη στα τέλη Απριλίου αυτόν τον Αμερικανών στρατιωτικών που είχαν σκοτωθεί στον πόλεμο του Βιετνάμ, με δεδομένο το συλλογικό τραύμα που είχε προκαλέσει στους Αμερικανούς τον 20ό αιώνα.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ κατέγραψαν τους χαμηλότερους ημερήσιους απολογισμούς θανάτων από τα τέλη Μαρτίου

Οι ΗΠΑ, η χώρα που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών όσο και ως προς αυτόν των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καταμετρά 2,13 εκατομμύρια ανθρώπους  που έχουν νοσήσει, ενώ περίπου 583.500 άνθρωποι ανέρρωσαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα αν και σημειώνει θανάτους και κρούσματα μέχρι και αυτή τη στιγμή, ωστόσο η καμπύλη της επιδημίας στη χώρα φαίνεται να μην βρίσκεται σε ανοδική τάση, σε σχέση πάντα με τα μέσα Μαρτίου όπου ο ιός βρισκόταν σε έξαρση. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να παραμονεύει, καθώς η επιδημία στην αμερικανική επικράτεια έχει μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας προς μια πλατιά ζώνη από τον αμερικανικό νότο προς τη δύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments