Διεθνή

Κόμπι Μπράιαντ δυστύχημα: Τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατό του

Κόμπι Μπράιαντ δυστύχημα: Τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατό του
Κόμπι Μπράιαντ δυστύχημα: Αυτός φαίνεται πως ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ και στον θάνατο του ίδιου, της κόρης του και ακόμα εφτά ατόμων.

Η ομίχλη έπαιξε σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στις 26 Ιανουαρίου 2020, όπου έχασαν τη ζωή τους ο Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, και άλλα επτά άτομα, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών. Ειδικότερα, η έκθεση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από το Associated Press, αναφέρει ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου, Άρα Ζομπάγιαν, ίσως να αποπροσανατολίστηκε και να έχασε τόσο τον έλεγχο όσο και την αίσθηση προσανατολισμού την ώρα της πτήσης. Μάλιστα, ο Ζομπάγιαν είχε αναφέρει μέσω του ασυρμάτου στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι πετούσε στα 4.000 πόδια, πάνω από πυκνά σύννεφα για να έχει καλύτερη ορατότητα.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα το ελικόπτερο έπεφτε με αποτέλεσμα να συντριβεί στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τον Τζον Κοξ, σύμβουλο ασφάλειας σε θέματα αεροπλοΐας, “η ακανόνιστη πορεία του ελικοπτέρου είναι σημάδι συμπεριφοράς ενός πιλότου που έχει αποπροσανατολιστεί λόγω συνθηκών που δεν του επιτρέπουν την καλή ορατότητα τόσο στο έδαφος, όσο και στον ουρανό. Δεν είναι ο πρώτος που βιώνει κάτι τέτοιο. Είναι συνηθισμένη αιτία πολλών δυστυχημάτων”.  Υπενθυμίζεται, πως το πιστοποιητικό θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ ανέφερε ως αιτία θανάτου το τραύμα από αμβλύ όργανο. Το ίδιο και για την κόρη του  αλλά και τους άλλους επτά επιβαίνοντες του ελικοπτέρου. Σημειώνεται, ότι την ημέρα της συντριβής δεν εντοπίστηκαν ίχνη αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό του πιλότου.

Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας:

Συνολικά εννέα άτομα έφυγαν από τη ζωή εκείνη την μοιραία ημέρα. Ο θρύλος του μπάσκετ, Κόμπι Μπράιντ, η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, ο προπονητής μπέιζμπολ, Τζον Αλτομπέλι, η σύζυγός του, Κέρι, και η κόρη τους, Αλίσα, η βοηθός προπονητή, Κριστίνα Μοζέρ, μία μητέρα με την κόρη της, που ήταν συμπαίκτρια με την Τζιάνα, και ο πιλότος. Η Αλίσα με την Τζιάνα, έπαιζαν στην ίδια ομάδα μπάσκετ του Mamba Academy και βρίσκονταν στο ελικόπτερο για να παραβρεθούν σε έναν αγώνα μπάσκετ στη Θάουζαντ Όακς. «Ήταν κάτι σύνηθες για τον Τζον το να ταξιδεύει μαζί με τον Κόμπι για να παραβρεθούν σε αγώνες με την κόρη του», δήλωσε τότε στο CNN ο βοηθός προπονητή, Ρον Λα Ράφα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments