Διεθνή

Κορωνοϊός Σουηδία: Η αποτυχία της «ανοσίας της αγέλης» σε νούμερα

Κορωνοϊός Σουηδία: Η αποτυχία της «ανοσίας της αγέλης» σε νούμερα
Κορωνοϊός Σουηδία: Η χώρα της βόρειας Ευρώπης ήταν μία (από τις λίγες, ευτυχώς) που εφάρμοσαν την στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης». Τα νούμερα αποδεικνύουν ότι ήταν μάλλον ανοησία κι όχι «ανοσία»

Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη Σουηδία μέχρι σήμερα το απόγευμα είχαν φτάσει τους 5.ο53, ενώ τα κρούσματα με βάση τον απολογισμό του Πανεπιστημίου Johns Hopkins είναι 56.043. Η χώρα της βόρειας Ευρώπης είχε διαλέξει να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό με τη στρατηγική της λεγόμενης «ανοσίας της αγέλης». Μόνο που κάθε μέρα που περνά, αυτή αποδεικνύεται από λανθασμένη έως δολοφονική πολιτική.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, νέα μελέτη έδειξε ότι λιγότεροι από όσους αναμενόταν ανέπτυξαν αντισώματα. Η Σουηδία κατά τη διάρκεια της πανδημίας επέλεξε να κρατήσει ανοιχτά τα περισσότερα σχολεία, εστιατόρια και εταιρείες όσο το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έμενε καθηλωμένο με έκτακτα μέτρα που οδήγησαν σε αυστηρά lockdown. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Υγείας τόνισαν πως η αποκαλούμενη «ανοσία της αγέλης» δεν αποτελεί αυτοσκοπό, είπαν επίσης ότι η στρατηγική είναι μόνο η επιβράδυνση της διασποράς του ιού σε βαθμό που οι υπηρεσίες υγείας να μπορούν να το διαχειριστούν, όχι να τον καταστείλουν εντελώς.

Μόνο το 6,1 των Σουηδών απέκτησαν αντισώματα!

Ωστόσο, η μελέτη, η πιο περιεκτική που έχει διεξαχθεί στη Σουηδία, έδειξε ότι μόλις ένα 6,1% των Σουηδών έχει αναπτύξει αντισώματα της Covid-19, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το επίπεδο που θεωρείται αρκετό για να επιτευχθεί έστω και μερικώς η «ανοσία της αγέλης».«Η ταχύτητα είναι μικρότερη από αυτή που νομίζαμε αλλά δεν είναι πολύ μικρότερη», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος ‘Αντερς Τέγκνελ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι ο ιός μεταδίδεται σε συστάδες και ότι δεν συμπεριφέρεται όπως προγενέστερες ασθένειες. «Έχουμε διαφορετικά επίπεδα ανοσίας σε διαφορετικά μέρη του πληθυσμού επί του παρόντος, από 4 σε 5% σε 20 σε 25%», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Τι είναι η «ανοσία της αγέλης»

Η «ανοσία της αγέλης», σύμφωνα με την οποία αρκετοί άνθρωποι στον πληθυσμό αναπτύσσουν ανοσία σε μια λοίμωξη για να είναι σε θέση να σταματήσουν αποτελεσματικά τη διασπορά αυτής της νόσου, δεν έχει δοκιμαστεί για τον νέο κορωνοϊό, ενώ και η έκταση και η διάρκεια της ανοσίας ανάμεσα στους ασθενείς που έχουν αναρρώσει είναι εξίσου αβέβαιες επίσης.

Η Σουηδία ξεπέρασε το όριο των 5.000 νεκρών από τον κορωνοϊό χθες, Τετάρτη, πολύ υψηλότερο κατά κεφαλήν σε σχέση με τις γειτονικές της χώρες, αλλά επίσης χαμηλότερο από άλλες χώρες που επέλεξαν πιο αυστηρά μέτρα όπως η Ισπανία και η Ιταλία, όπου υπήρχαν άλλα ζητήματα. Όπως, τα διαλυμένα Εθνικά Συστήματα Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments