Ελλάδα

Γιατρός «μαϊμού»: Το «εντυπωσιακό» βιογραφικό του -Το διδακτορικό στο Columbia και οι ιατρικές δημοσιεύσεις

Γιατρός «μαϊμού»: Το «εντυπωσιακό» βιογραφικό του -Το διδακτορικό στο Columbia και οι ιατρικές δημοσιεύσεις
Γιατρός «μαϊμού»: Είχε δημιουργήσει λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία παρουσιαζόταν ως ένας ογκολόγος με πολύχρονη εμπειρία, ποικίλες ιατρικές δημοσιεύσεις και εκπαίδευση στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Ο  47χρονος φερόμενος ως διακεκριμένος γιατρός από την Ελβετία προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά – ασθενείς υποσχόμενος ότι μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν με πρωτοποριακές μεθόδους όπως ακριβώς περιγράφεται αναλυτικά και στις σελίδες του διαβιβαστικού της Αστυνομίας.

Το «πλούσιο» βιογραφικό και οι λογαριασμοί

Είχε δημιουργήσει λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία παρουσιαζόταν ως ένας ογκολόγος με πολύχρονη εμπειρία, ποικίλες ιατρικές δημοσιεύσεις και εκπαίδευση στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Ο 47χρονος, που συστηνόταν ως Νίκος Κοντός, διέθετε ένα πλήρως ενημερωμένο προφίλ στην πλατφόρμα Linkedin, στο οποίο δεν είχε δημοσιευμένη καμία δική του φωτογραφία αλλά παρουσίαζε ένα εντυπωσιακό βιογραφικό,.

Το προφίλ του ακολουθούν πάνω από 500 χρήστες. Διαθέτει μάλιστα και αρκετά endorsements, δηλαδή επικυρώσεις των δεξιοτήτων του αναφορικά με την Ιατρική από άλλους επιστήμονες. Ο ψευτογιατρός δήλωνε Νευρο-Ογκολόγος, Χειρουργός Νευροφυσιολόγος και Νευροχειρουργός και ερευνητής στο MD Αντικαρκινικό Ερευνητικό Κέντρο. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση στη σελίδα του συγκεκριμένου ερευνητικού κέντρου δεν εντοπίζεται πουθενά.

«Η καριέρα μου επικεντρώθηκε στην κατανόηση των θεμελιωδών μηχανισμών ανάπτυξης και εξέλιξης του καρκίνου. Το ερευνητικό μας πρόγραμμα επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη μεταφραστική και την κλινική επιστήμη που θα επιταχύνει την ανάπτυξη νέων πειραματικών θεραπευτικών παραγόντων που στοχεύουν συγκεκριμένες οδούς σηματοδότησης σε μοριακά καθορισμένους υποτύπους καρκίνου. Τα εργαστηριακά μας ενδιαφέροντα έχουν εξελιχθεί στην κατανόηση των μηχανισμών αντοχής με τους οποίους τα καρκινικά κύτταρα ξεφεύγουν από την επίδραση της θεραπείας με καρκίνο για να μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε νέες στρατηγικές που μπορούν να ξεπεράσουν την αντίσταση και να βελτιώσουν σημαντικά τις τρέχουσες και τις αναδυόμενες θεραπείες για τον καρκίνο», δήλωνε στην περιγραφή του προφίλ του.

Σε ότι αφορά στις σπουδές του δηλώνει ότι έχει λάβει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης το 1989 και ότι στη συνέχεια υπήρξε μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και συγκεκριμένα στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Dana-Farber. Ένα ακόμη ύποπτο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ενώ δηλώνει ότι είναι 47 ετών σήμερα, κατόρθωσε το 1989 να έχει ολοκληρώσει διδακτορικές σπουδές στην ιατρική.

«Dr Nicholas Kontos»

Στο ερευνητικό του έργο έχει να επιδείξει πέντε μελέτες. Κοινή ουσία σε όλες η αρτεμισίνη. Αν και οι συγκεκριμένες μελέτες είναι υπαρκτές, το όνομα “Nicholas Kontos” δεν αναφέρεται πουθενά. Ο Dr Nicholas Kontos δηλώνει ότι μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά, ενώ αναφέρει ότι έχει υπάρξει και εθελοντής του «Red Cross Youth».O 47χρονος ψευτογιατρός φαίνεται πως δεν επέλεξε τυχαία το συγκεκριμένο όνομα αλλά ότι το είχε ψάξει καθώς υπάρχει γιατρός στην Αμερική με ακριβώς το ίδιο όνομα. Διαφέρει ωστόσο η ειδικότητα.

Πώς δρούσε

Ο 47χρονος εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός από την Ελβετία, τουλάχιστον από το 2016. Η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια πέντε μηνών και τα βότανα τα προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική – αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση – συναίνεση ιατρών των κλινικών. Εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή και σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.

Αναλάμβανε συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές. Επίσης, αναλάμβανε το συντονισμό χωρίς τη συμμετοχή του, όμως ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών καθώς και κατά το εξιτήριο. Προέβαινε στην εκτίμηση – αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα και απαξίωνε όλους τους γιατρούς, δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις άλλων ιατρών και χορηγούσε δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένα φάρμακα από Ελβετία. Εμφανιζόταν χωρίς μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του, ενώ σε άλλους παρίστανε τον πιλότο ή τον γιατρό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments