Διεθνή

Κάρλος Ρουίθ Θαφόν πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο Ισπανός συγγραφέας

Κάρλος Ρουίθ Θαφόν πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο Ισπανός συγγραφέας
Κάρλος Ρουίθ Θαφόν πέθανε: Πέθανε σε ηλικία 55 ετών ο γνωστός Ισπανός συγγραφέας.

Ο Ισπανός συγγραφέας, Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, παγκοσμίως γνωστός για τα βιβλία του «Η σκιά του ανέμου» και το «Παιγνίδι του Αγγέλου», πέθανε σε ηλικία 55 ετών από καρκίνο, ανακοίνωσε στο Twitter ο εκδοτικός οίκος Planeta. «Ο Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μυθιστοριογράφους, πέθανε σήμερα. Θα σε θυμόμαστε πάντα Κάρλος».

Η ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου:

«Σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για ολόκληρη την ομάδα των εκδόσεων Planeta» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για μία εικοσαετή συνεργασία κατά την οποία δημιουργήθηκε μία φιλία που ξεπέρασε τα επαγγελματικά όρια. «Ο κόσμος έχασε έναν από τους καλύτερους σύγχρονους λογοτέχνες». Παρότι η πλοκή πολλών βιβλίων του Θαφόν εκτυλίσσεται στη Βαρκελώνη ο ίδιος έζησε για τριάντα χρόνια στο Λος Άντζελες.

«Είχα πάντα αυτήν την παιδική εικόνα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, για αυτό το φανταστικό μέρος από όπου προέρχονταν όλα τα όσα μου αρέσουν. Ο Όρσον Γουέλς, η τζαζ, όλα αυτά τα πράγματα», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων για το Λος Άντζελες στον Independent. O Κάρλος Ρουίθ Θαφόν ξεκίνησε τη λογοτεχνική του καριέρα το 1993 με το εφηβικό μυθιστόρημα “El principede la niebla”, με το οποίο κέρδισε βραβείο Edebe, και ακολούθησαν τα “El palacio de la medianoche” και “Las lucesde Septiembre”. Τα τρία βιβλία συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο υπό τον τίτλο “La trilogia de la niebla”.

Το 2001 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα για ενηλίκους, «Η σκιά του Ανέμου», το οποίο πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε διεθνές λογοτεχνικό φαινόμενο και θεωρείται, μετά τον Δον Κιχότη, το πιο επιτυχημένο μυθιστόρημα στην εκδοτική ιστορία της Ισπανίας. Τα έργα του έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του «Το Παιχνίδι του Αγγέλου», «Ο Αιχμάλωτος του Ουρανού», «Μαρίνα» και το δίτομο «Ο Λαβύρινθος των Πνευμάτων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments