Πολιτική

Βαρβιτσιώτης για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες: “Συνεργασία και αλληλεγγύη για την προστασία τους”

Βαρβιτσιώτης για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες: “Συνεργασία και αλληλεγγύη για την προστασία τους”
Βαρβιτσιώτης για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες: Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μεταναστών μια πολύ ευαίσθητη πτυχή της μετανάστευσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα «Προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων: δυνατότητα μετεγκαταστάσεων και αποτροπή εμπορίας ανθρώπων», τόνισε σε μήνυμά του που απηύθυνε στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι «η προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων απαιτεί συνεργασία και αλληλεγγύη». Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μεταναστών ως μία από τις πιο ευαίσθητες πτυχές της μετανάστευσης, την οποία η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης σκοπεύει να αναδείξει. Παράλληλα τόνισε ότι «ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και ακόμη περισσότερο των παιδιών, απαιτούν δράσεις σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης».

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «οι συνεχείς μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία και η εργαλειοποίηση αυτών στην περιοχή του Έβρου τον προηγούμενο Φεβρουάριο και Μάρτιο, εκ μέρους της Τουρκίας, δεν αφήνουν περιθώρια για μια πλήρως αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική». Παράλληλα, πρόσθεσε πως η χώρα φιλοξενεί περισσότερους από 85.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, ενώ το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων είναι μια από τις πιο ευαίσθητες πτυχές της μετανάστευσης.  Ανέφερε ωστόσο, πως αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 4.898 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 9% εκ των οποίων είναι κάτω των 14 ετών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε στο βρετανικό κοινοβούλιο την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει η Ελλάδα στους ασυνόδευτους ανηλίκους

Ταυτόχρονα και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βαρβιτσιώτης παρουσίασε αναλυτικά στους Βρετανούς βουλευτές την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει η ελληνική πολιτεία στους ασυνόδευτους ανηλίκους και τις ειδικές πρόνοιες που έχουν ληφθεί για την προστασία τους, υπενθυμίζοντας την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τίτλο «κανένα παιδί μόνο». Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης, καθώς όπως ανέφερε, «η μετανάστευση είναι ένα ζήτημα που κανένα κράτος μέλος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του. Είναι μια μεγάλη πρόκληση και, ως εκ τούτου, χρειάζεται συλλογική και συνολική απάντηση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments