Ελλάδα

Κορωνοϊός νεκροί: Στους 190 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη

Κορωνοϊός νεκροί: Στους 190 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη
Κορωνοϊός νεκροί: Στους 190 νεκρούς έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα, με τελευταίο θύμα της πανδημίας μία γυναίκα από την Αλεξανδρούπολη.

Ακόμα ένας θάνατος από από κορωνοϊό καταγράφηκε στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να φτάνει τους 190. Το τελευταίο θύμα είναι μια 71χρονη γυναίκα από την Αλεξανδρούπολη η οποία κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής (19 Ιουνίου).

Βέβαια, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν γίνει γνωστό ακόμα αν η άτυχη γυναίκα προερχόταν από την Ξάνθη ή τη Ροδόπη. Ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο ότι ήταν κάτοικος μιας από τις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς εκεί σημειώνεται επιδημική έξαρση τις τελευταίες ημέρες.

Και μολονότι με τον συγκεκριμένο θάνατο, ο συνολικός αριθμός νεκρών στη χώρα μας από την πανδημία, έφτασε στους 190, η κατάσταση στον Εχίνο είναι βελτιωμένη αφού μειώνεται αργά αλλά σταθερά το επιδημιολογικό φορτίο, λόγω του κορωνοϊού, στην Ξάνθη, που έχει ως επίκεντρο τον Εχίνο του δήμου Μύκης.

Η καραντίνα συνεχίζεται

Μετά τα 73 νέα κρούσματα κορωνοϊού, από τις 11 Ιουνίου 2020 και τους θανάτους, τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη είναι σε αυστηρή καραντίνα, όπως αποφασίστηκε μετά από ολονύκτια συνεδρίαση στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, για την αξιολόγηση όλων των δεδομένων και ανάλυση των επιδημιολογικών φορτίων των τελευταίων ημερών στην κοινότητα.

Σε άμεση διαβούλευση με τον καθηγητή Σωτήριο Τσιόδρα και την ομάδα των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας ενεργοποιήθηκαν εκ νέου, με εντολή του κου Χαρδαλιά σε άμεση συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο και σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τα πρωτόκολλα της πρώτης φάσης της αντιμετώπισης της πανδημίας. Ετσι, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, επιβάλλεται αυστηρή καραντίνα και περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου για την αποφυγή της διασποράς της νόσου.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουνίου

«Σήμερα ανακοινώνουμε 10 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.237, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

  • 707 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.813 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών.
  • 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 189 θανάτους συνολικά στη χώρα. 59 (31.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments