Πολιτική

Γεροβασίλη σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Διακριτικές αποστάσεις κρατάει η βουλευτής για το σποτ που προκάλεσε αντιδράσεις

Γεροβασίλη σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Διακριτικές αποστάσεις κρατάει η βουλευτής για το σποτ που προκάλεσε αντιδράσεις
Γεροβασίλη σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Σε συνέντευξή της στο «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε για «όργια της κυβέρνησης» με αφορμή τον κορωνοϊό, ενώ κράτησε αποστάσεις για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εκπομπή του MEGA η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεροβασίλη κράτησε τις αποστάσεις της αναφορικά με το σποτ που κυκλοφόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δείχνει δημοσιογράφους να κυνηγούν χαρτονομίσματα. Έκανε λόγο «για σατιρικό σποτ που είχε ατυχή παρουσίαση».

Τι είπε αναλυτικά η Γεροβασίλη

«Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι. Δεν είπαμε να μη στηριχθούν τα ΜΜΕ, αλλά αυτό να γίνει με διαφανείς αντικειμενικές διαδικασίες, που να σχετίζονται με την επισκεψιμότητα και τον αριθμό εργαζομένων κάθε μέσου. Κυβέρνηση και Πέτσας δεν μας απάντησαν για τις χρηματοδοτήσεις των μέσων ενημέρωσης. Αντίπαλός μας δεν είναι κανένας δημοσιογράφος. Κάθε δημοσιογράφος οφείλει να κάνει τη δουλειά του» πρόσθεσε χαρακτηριστικά για το θέμα. Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη λόγω «αδιαφανούς διαχείρισης των οικονομικών. Υπήρξαν απευθείας αναθέσεις υπουργείων. Έγιναν όργια με αφορμή τον κοροναϊό. Γι’ αυτό προβαίνει σε αντιπερισπασμούς».

Για τον Παπαδημούλη

Σχολιάζοντας την υπόθεση Παπαδημούλη, ο οποίος νοικιάζει τα ακίνητά του σε ΜΚΟ που στεγάζουν πρόσφυγες-μετανάστες, υποστήριξε πως «η αγορά ακινήτων δεν απαγορεύεται. Είναι χρήματα νομίμως κτηθέντα, δηλωμένα και φορολογημένα, απολύτως διαφανώς».

Τι είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τις εσωτερικές διεργασίες διεύρυνσης και μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι «ήταν ζητούμενο να γίνει ένας διαφανής δημόσιος διάλογος για να κατατεθούν προβληματισμοί και φόβοι. Αυτά είναι θεμιτά σε ένα ζωντανό κόμμα το οποίο μετασχηματίζεται, και μια αριστερά, μια κυβερνώσα αριστερά, η οποία οφείλει να είναι σύγχρονη αριστερά». Τέλος, εκτίμησε πως η κατάσταση σε οικονομία, αγορά και εργασιακά βαίνει επιδεινούμενη, ζητώντας από την κυβέρνηση «να αντικρούσει η κυβέρνηση μαζί με άλλες χώρες την πιθανότητα επιβολής δημοσιονομικών μέτρων στις χώρες που θα ενισχυθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Η απάντηση του Πέτσα στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Παρασκευή 19 Ιουνίου, είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα τα ποσά που επί πρωθυπουργίας του έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ «στο μέσο με το οποίο ταυτίζεται», τώρα σημειώνει πως «οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορωνοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται.

«Πόσα χρήματα δόθηκαν στο μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;»

Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται. Ό,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;» επαναλαμβάνει ο υφυπουργός.

Ο κ. Πέτσας είχε δηλώσει σήμερα πως η λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ για την καμπάνια για τον Covid-19 θα δοθεί στη δημοσιότητα μόλις ολοκληρωθεί ο ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχός τους και γίνουν οι πληρωμές από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις νόμιμες διαδικασίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments