Ελλάδα

Κακοκαιρία: Πλημμύρες, ζημιές και σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα [vid]

Κακοκαιρία: Πλημμύρες, ζημιές και σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα [vid]
Κακοκαιρία: Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως τις Σέρρες και τη Χαλκιδική.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει όλη τη χώρα με αποτέλεσμα να προκαλούνται πλημμύρες, ζημιές και σοβαρά προβλήματα σε διάφορα σημεία, μεταξύ αυτών οι Σέρρες, η Ξάνθη και η Χαλκιδική.

Προβλήματα στις Σέρρες

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται στις Σέρρες έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση δύο ρεμάτων στο ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στην πόλη των Σερρών και ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες ζημιές και πλημμύρες.

Η πυροσβεστική έχει δεχτεί τουλάχιστον 100 κλήσεις και έχει σπεύσει σε τουλάχιστον 20 σπίτια. Μάλιστα, προέβη επιτυχώς στην απομάκρυνση ηλικιωμένης από το σπίτι της σε ασφαλές σημείο.

Με τις σκούπες στα χέρια οι κάτοικοι

Με τις σκούπες στα χέρια, κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της πόλης των Σερρών, προσπαθούσαν να διώξουν τα νερά. Μάλιστα, ήταν τέτοια η ορμή των νερών, που ξερίζωσαν ολόκληρα δέντρα, τα οποία κόλλησαν κάτω από μία από τις γέφυρες. Σε μία άλλη περίπτωση, στην οδό Κοντοδήμου, η ορμή του νερού ήταν τέτοια, που έσπασε ακόμη και γκαραζόπορτα σε ένα από τα σπίτια.

Χαλάζι σε μέγεθος «καρυδιού» στην Ξάνθη

Το χαλάζι, σε μέγεθος «καρυδιού», κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών ενώ η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τις καταιγίδες που έπληξαν από την αρχή του μήνα την Ξάνθη επιτείνουν το πρόβλημα για τους αγρότες.

Όπως επισημαίνουν τα χωράφια τους έχουν γεμίσει νερά, ενώ εγκυμονεί ο κίνδυνος να σαπίσουν τα σιτηρά, καλλιέργειες που ξεκίνησαν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα φέτος.

Καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι στη Χαλκιδική

Επίσης, δυνατή βροχή έπληξε νωρίτερα περιοχές της Χαλκιδικής, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει εντελώς. Ο καιρός έγινε φθινοπωρινός μέσα στο κατακαλόκαιρο και όσοι αποφάσισαν να επισκεφτούν τη Χαλκιδική για να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες, έγιναν μούσκεμα στη διαδρομή.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες αλλά και χαλάζι από σήμερα Κυριακή. Συγκεκριμένα, μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Κυριακή (21 Ιουνίου) από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Σήμερα Κυριακή (21 Ιουνίου) βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.

Τη Δευτέρα (22 Ιουνίου) και την Τρίτη (23 Ιουνίου) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Τέλος, την Τετάρτη (24 Ιουνίου) η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments