Διεθνή

Βρετανία: Τρομοκρατική επίθεση το μακελειό στην πόλη Ρέντινγκ

Βρετανία: Τρομοκρατική επίθεση το μακελειό στην πόλη Ρέντινγκ
Βρετανία: Ως τρομοκρατική ενέργεια χειρίζεται την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ρέντινγκ, στη Βρετανία, η αστυνομία. Από το περιστατικό έχασαν τη ζωή τους τρεις πολίτες ενώ άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ως τρομοκρατική ενέργεια χειρίζεται πλέον η βρετανική αστυνομία την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ρέντινγκ που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι τρεις να τραυματιστούν σοβαρά. «Ο αναπληρωτής επίτροπος Ντιν Χέιντον, ανώτερος εθνικός συντονιστής για το δίκτυο της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας, χαρακτήρισε σήμερα το πρωί το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ και πρόσθεσε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα αναλάβει την έρευνα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, είχε δηλώσει στο BBC ότι το περιστατικό, επί του παρόντος, δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια.

«Το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως τρομοκρατικό, ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», δήλωσε και ο αρχηγός διευθυντής, Ιαν Χάντερ. Ο επικεφαλής της τοπικής δημοτικής Αρχής δήλωσε ότι υπάρχουν θύματα, χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό. Η υπηρεσία ασθενοφόρων τόνισε ότι έχει περιθάλψει «αριθμό» θυμάτων, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Η βρετανική Daily Telegraph κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες, στην περιοχή που βρίσκεται το πάρκο Φόρμπιουρι Γκάρντενς ενώ ο Independent μεταδίδει ότι το Βασιλικό Νοσοκομείο του Μπερκσάιρ επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι δύο άτομα έχουν μεταφερθεί στα Επείγοντα Περιστατικά. Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην εφημερίδα Mirror τονίζοντας ότι ο δράστης με το μαχαίρι «φώναζε ακατανόητες λέξεις» πριν μαχαιρώσει ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο στο Ρέντινγκ, περίπου 65 χλμ. δυτικά του Λονδίνου.

Η επίθεση συνέβη στο σημείο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μια αντιρατσιστική διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter, αλλά η αστυνομία τόνισε ότι η επίθεση δεν φαίνεται να συνδέεται με τη διαδήλωση.Ένας υποστηρικτής του Black Lives Matter ανέφερε στο Facebook ότι η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά το τέλος της διαδήλωσης και τα άτομα που παρευρέθηκαν σε αυτή δεν τραυματίστηκαν.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη μετά τις αναφορές για ένα περιστατικό που είναι σε εξέλιξη στην πόλη Ρέντινγκ. Παράλληλα, το Συμβούλιο Αρχηγών της Εθνικής Αστυνομίας, που εκπροσωπεί τους ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας, κάλεσε τους πολίτες μέσω Twitter να αποφύγουν εικασίες ή την ανταλλαγή βίντεο ή φωτογραφίες από το περιστατικό.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον:

Το δικό του μήνυμα έστειλε για το συμβάν μέσω Twitter o πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Οι σκέψεις μου είναι σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από το φρικτό περιστατικό στο Ρέντινγκ και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο σκηνή», έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments