Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Οι υπαίτιοι της διαφθοράς και της ανομίας θα τιμωρηθούν»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Οι υπαίτιοι της διαφθοράς και της ανομίας θα τιμωρηθούν»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Έρευνες για τους υπαίτιους που λειτουργούν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας προανήγγειλε από την Κέρκυρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Θα διεξαχθούν έρευνες και θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι που λειτουργούν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας ενός παρακράτους» τόνισε από το νησί της Κέρκυρας, χθες, Σάββατο 20 Ιουνίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Είναι ανατριχιαστικά αυτά τα οποία γράφονται στον Tύπο σήμερα και αφορούν τη λειτουργία ενός παρακράτους, εδώ και αρκετά χρόνια, πριν από την ανάληψη της εξουσίας της σημερινής κυβέρνησης. Ενός παρακράτους που περιλαμβάνει ανήκουστες πράξεις, πολιτικών, πολίτων, αλλά και ταυτόχρονα ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας» σημείωσε κα συνέχισε:

«Γι’ αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι, οι οποίοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις».

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένα σώμα, υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να λειτουργήσει εντός του παρακράτους. Η Ελληνική Αστυνομία θα διώξει και θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ επισήμανε ότι «η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε επαφή και συνεννόηση με την Εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της, ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι φέρονται ως ύποπτοι και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε αποφάσεις».

«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει σχέση με το παρακράτος. Αυτή η κυβέρνηση θα πολεμήσει το παρακράτος και τη διαφθορά, και να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν δράσεις της Αστυνομίας οι οποίες στην πράξη θα εξαρθρώσουν κυκλώματα που αφορούν και τη διαφθορά, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα» κατέληξε για το θέμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στο νησί, είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με διοικητικούς φορείς του τόπου, μεταξύ των οποίων, τους βουλευτές Κέρκυρας, την αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, καθώς και τους δημάρχους Βόρειας, Νότιας Κέρκυρας και Παξών. Μεταξύ των όσων συζητήθηκαν ο υπουργός έκανε γνωστό ότι είναι στις προθέσεις του να μεταφερθούν οι φυλακές Κέρκυρας σε νέο σύγχρονο κτήριο, με την προϋπόθεση να βρεθεί από τον Κεντρικό Δήμο Κέρκυρας το κατάλληλο οικόπεδο απαλλαγμένο «βαρών».

«Εάν υπάρξει ένα οικόπεδο που θα είναι ελεύθερο παντός «βάρους», δηλαδή έτοιμο για δόμηση, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες για την ανέγερση μίας σύγχρονης φυλακής στην Κέρκυρα. Πιστεύω ότι θα είναι πολλαπλά χρήσιμο στο νησί» τόνισε ο υπουργός. «Αυτό είναι ένα όνειρο της Κέρκυρας πολλών δεκαετιών που άμεσα θα γίνει πράξη» επισήμανε για το θέμα ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας.

Επίσης, νωρίς το πρωί ο υπουργός είχε ευρεία σύσκεψη στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας με τους αστυνομικούς διευθυντές Κέρκυρας, Ζακύνθου, Λευκάδας και Κεφαλλονιάς, τους διοικητές όλων των αστυνομικών υπηρεσιών από τα Ιόνια Νησιά, καθώς και με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αστυνομίας.

Στόχος του υπουργείου είναι άμεσα το αστυνομικό Τμήμα της Λευκίμμης, που σήμερα είναι αποδυναμωμένο, να στελεχωθεί με ανθρώπινο δυναμικό. «Υπήρξε ένας πολύ πλούσιος και παραγωγικός διάλογος, ο οποίος κατέληξε σε πολύ συγκεκριμένα συμπεράσματα σε ,τι αφορά την επιχειρησιακή δράση των αστυνομικών της Επτανήσου. Η προσπάθεια μας στοχεύει στο να βελτιώσουμε τον εξοπλισμό της Αστυνομίας. Σήμερα δώσαμε μία προτεραιότητα στο αστυνομικό τμήμα της Λευκίμμης, στο δήμο της Νότιας Κέρκυρας, γιατί έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή να ενισχυθεί με 15 νέους αστυνομικούς που θα έρθουν και θα προστεθούν στην αστυνομική δύναμη της Κέρκυρας. Είναι ένα πρώτο βήμα για να έχουμε μία ουσιώδη και ουσιαστική αστυνόμευση σε μία περιοχή που είναι εξαιρετικά δύσκολη και εμφανίζει πολλά προβλήματα, κυρίως κάθε καλοκαίρι», είπε ο υπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments