Αθλητισμός

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Στη Μούρθια της Ισπανίας για τρία χρόνια

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Στη Μούρθια της Ισπανίας για τρία χρόνια
Άλεξ Αντετοκούνμπο: Στην Ευρώπη έρχεται ο μικρός αδερφός του Γιάννη για να αγωνιστεί στη Μούρθια της Ισπανίας.

Στην Ευρώπη έρχεται ο Άλεξ Αντετοκούνμπο και συγκεκριμένα στην Ισπανία, για να αγωνιστεί με την ομάδα της Μούρθια, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων. Ο στόχος για τον μικρό αδερφό του Γιάννη είναι να αγωνιστεί στο μέλλον στο NBA, καθώς στοχεύει να συμμετάσχει στο ντραφτ του 2021. Επί της ουσίας, στοχεύει μέσω της παρουσίας του στην ισπανική ACB, να προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, προκειμένου τα επόμενα χρόνια να βρεθεί στις επιλογές των σκάουτερ του ΝΒΑ.

Στο συμβόλαιό του έχει πάντως όρο για απελευθέρωσή του εφόσον υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον από το κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Η ισπανική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτησή του με ένα βίντεο, στο οποίο φοράει τη νέα φανέλα του. Και μόνο το όνομα Αντετοκούνμπο πάντως αρκεί για να προκαλέσει αίσθηση στον κόσμο του μπάσκετ καθώς, λόγω του Giannis, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια συνολικά για ολόκληρη την οικογένεια.

Ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ αγωνιζόταν στο Dominican High School, όπου φέτος πραγματοποίησε μία πολύ καλή χρονιά, έχοντας κατά μέσο όρο 12,9 πόντους, 7,1 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ και 2,4 τάπες, σε 28 συμμετοχές. Ο Άλεξ δεν είναι ο πρώτος Αντετοκούνμπο που παίζει στην ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς την αρχή την είχε κάνει ο Θανάσης που τη σεζόν 2016 -2017, φορούσε τη φανέλα της Ανδόρας.

Μάλιστα, ο πρώτος της οικογένειας που υπέγραψε στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το 2013 στη Σαραγόσα, αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ εκεί, καθώς μετακόμισε κατευθείαν στο ΝΒΑ και τους Μιλγουόκι Μπακς.

Τι είχε πει ο Greek Freak για τον αδερφό του Άλεξ

Ο Greek Freak μιλώντας στο Milwaukee Journal Sentinel, αποκάλυψε πως στο πρόσωπο του Άλεξ, στις ικανότητες και στον τρόπο που αγωνίζεται βλέπει τον εαυτό του στο ξεκίνημα του το 2012 από τον Φιλαθλητικό μέχρι την… κατάληψη του NBA. Ο Γιάννης ανέφερε πως παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του αδερφού του και συχνά πυκνά τον πιέζει για να του μεταδώσει το κίνητρο και τη δίψα να γίνει ο καλύτερος:

«Πήγα στο παιχνίδι του εκείνο το βράδυ. Δεν με νοιάζει να βγαίνει εκεί έξω και να σκοράρει ακατάπαυστα. Στο προηγούμενο ματς είχε βάλει 38. Με ενδιαφέρει μόνο να βλέπει με το μάτι του τίγρη, να έχει τη φωτιά μέσα του. Πίστευα πως εκείνη τη φορά δεν είχε την «πείνα», οπότε είπα: “Οκ. Θα σε κάνω εγώ να πεινάς…»

Και συνςχίζει «ο Άλεξ πιστεύω πως είναι ό,τι πιο κοντινό σε μένα. Είναι ένας… δολοφόνος. Από όλα τα αδέλφια μου είναι ο μόνος που βλέπω τον εαυτό μου σε αυτόν. Ίσως είναι σκληρό για αυτόν μερικές φορές, επειδή δεν θέλει να είναι σαν εμένα. Έχει τη δική του προσωπικότητα. Στο τέλος της ημέρας όμως αυτό πιστεύω. Μπορεί να του αρέσει ή όχι, αλλά είναι η αλήθεια. Μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments