Αθλητισμός

Λαμία – Πανιώνιος: 0-1

Λαμία – Πανιώνιος: 0-1
Λαμία - Πανιώνιος: Με το τρίποντο «απέδρασε» η ομάδα της Νέας Σμύρνης από τη Λαμία.

Ο Πανιώνιος πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 1-0 εκτός έδρας στη Λαμία χάρη σε γκολ του Σωτήρη Τσιλούλη στο 27′ για την τρίτη αγωνιστική των play out. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από την Ξάνθη, η οποία έχει αγώνα λιγότερο. 

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήθελε τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες της και τα κατάφερε. Εκτός από την πίεση για τους βαθμούς, έπρεπε να διαχειριστεί τις σοβαρές απουσίες των Αραμπούλι και Εμμανουηλίδη που ήταν τραυματίες. Η Λαμία ξεκινούσε από τους 31 βαθμούς και ήταν σαφώς σε πιο ευνοϊκή θέση σε σχέση με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Οι φιλοξενούμενοι που ξεκίνησαν σε παθητικό ρόλο, έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 9′ με τον Τσιλούλη, όταν το σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Αυτό που δεν πέτυχε σε εκείνο το σημείο ο 25χρονος επιθετικός, το πέτυχε στο 27′. Ο Μακσίμοβιτς με υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Τσιλούλη, αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε και σκόραρε (1-0). Ο κορωνοϊός πήγε… περίπατο μετά το γκολ, αφού οι «κυανέρυθροι» έγιναν μια αγκαλιά.

Όπως αναφέρει το sport24.gr, o παίκτης που είχε κάνει τη διαφορά, έμελλε να βγει εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού, στο 39′. Ο Τσιλούλης ήταν ανέφικτο να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Παπαγεωργίου. Αρχικά ο τελευταίος πέρασε δεξιός μπακ, ο Παπανικολάου δεξιός χαφ και ο Ρέντζας στα χαφ. Δεν λειτούργησε όμως σωστά η ομάδα με αυτές τις εσωτερικές αλλαγές, με αποτέλεσμα ο Ρέντζας να επιστρέψει δεξιός μπακ, ο Παπαγεωργίου να πάει δεξιός χαφ και ο Παπανικολάου στα χαφ δίπλα στον Κόρμπο. Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχτηκε, αλλά ανεπιτυχώς.

Αδυνατούσε να φτάσει σε τελικές, με αποτέλεσμα ο Μάντζιος να αλλάξει στο 43′ τον Νιάς με τον Σασί. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τον Πανιώνιο να έχει πετύχει το ζητούμενο, αλλά να έχει χάσει τον καλύτερο παίκτη του. Αυτόν ας πούμε που μπορούσε να απειλήσει καλύτερα από κάθε άλλον.

Η Λαμία συνέχισε να κυριαρχεί στο δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στο μισό γήπεδο. Η υπεροχή για την ομάδα της Φθιώτιδας ήταν όμως άκαρπη. Κλασική ευκαιρία δεν μπορούσε να παράξει. Ο Βιγιάλμπα μόνο επιχειρούσε σουτ εκτός περιοχής, τα οποία δεν ήταν σε θέση να ανησυχήσουν τον Κότνικ. Μετά την είσοδο του Σασί οι γηπεδούχοι έπαιζαν πια 4-3-3, με τον Σασί αριστερά, τον Καραμάνο αριστερά και τον Μπιανκόνι κορυφή, με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Μπεχαράνο, που μπροστά του είχε Βιγιάλμπα και Ρόμανιτς.

Στο 59′ ο διαιτητής Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ντομίνγκες στον Σασί, αλλά με τη βοήθεια του VAR η απόφαση άλλαξε, αφού ο Βραζιλιάνος είχε βρει ξεκάθαρα τη μπάλα. Στο 66′ ο Μάντζιος άλλαξε όλη τη δεξιά πλευρά, ρίχνοντας στο ματς Σάλιακα και Βασιλόγιαννη.

Ο Πανιώνιος απειλήθηκε σημαντικά μόνο μία φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν στο 83′ όταν το σουτ του Μπεχαράνο έδιωξε εντυπωσιακά ο Κότνικ. Σαν να μην έφτανε για τη Λαμία το γεγονός ότι δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα στην αντίπαλη εστία, έχασε τον Βασιλόγιαννη, ο οποίος δέχτηκε δύο κίτρινες, στο 81′ και στο 90′. Μέχρι το 95′ οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση και με σωστή άμυνα κράτησαν το 0-1 έως το τέλος του αγώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments