Ελλάδα

Επιτροπή Εμβολιασμών κορωνοϊός: «Δεν προστατεύει από τον ιό το εμβόλιο για τη φυματίωση»

Επιτροπή Εμβολιασμών κορωνοϊός: «Δεν προστατεύει από τον ιό το εμβόλιο για τη φυματίωση»
Επιτροπή Εμβολιασμών κορωνοϊός: Σε μια σημαντική προειδοποίηση προχωράει η Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς τονίζει ότι το εμβόλιο της φυματίωσης δεν προστατεύει από τον κορωνοϊό.

Σε μια σημαντική επισήμανση – προειδοποίηση για τον κορωνοϊό προχώρησε η Επιτροπή Εμβολιασμών καθώς αναφέρει ότι ο αντιφυματικός εμβολιασμός (BCG) δεν συστήνεται για πρόληψη της νόσου COVID-19 σε παιδιά και ενήλικες. Η Επιτροπή αναφέρει τα εξής σχετικά με το εμβόλιο BCG και την ασθένεια COVID-19:

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενημερώθηκε πρόσφατα από ασκούντες παιδιάτρους και παθολόγους της Αττικής αλλά και της περιφέρειας για τη σύγχυση που επικρατεί αναφορικά με τις ενδείξεις του αντιφυματικού εμβολίου BCG. Αφορμή αποτέλεσε πρόσφατη δημοσιοποίηση ερευνητικού πρωτοκόλλου σχετικού με τη χορήγηση του εμβολίου BCG για την πρόληψη της λοίμωξης με τον ιό SARSCoV-2 σε ηλικιωμένους.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μετά από ανασκόπηση της βιβλιογραφίας και εκτενή συζήτηση, κατέληξε ότι δεν υπάρχει έως σήμερα επιστημονική τεκμηρίωση ότι το εμβόλιο BCG προστατεύει από τη λοίμωξη COVID-19, σύμφωνα και με την πρόσφατη Απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας .

Σχετική μελέτη που διενεργείται στη χώρα μας, αποτελεί ερευνητικό πρωτόκολλο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά σε ηλικιωμένους που αποτελούν ευάλωτη ομάδα για σοβαρή λοίμωξη με τον ιό SARS-CoV-2. Υπενθυμίζεται ότι οι ενδείξεις διενέργειας εμβολιασμού με BCG, όπως και της φυματινοαντίδρασης Mantoux, παραμένουν όπως αυτές συστήνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, σύμφωνα με το οποίο, ο αντιφυματικός εμβολιασμός (BCG) δεν συστήνεται για πρόληψη της νόσου COVID-19 σε παιδιά και ενήλικες».

Ανησυχία για τον μη εμβολιασμό

Να σημειώσουμε ότι ανησυχητικά είναι τα νούμερα μη εμβολιασμού που, μάλιστα, αυξήθηκαν εν μέσω καραντίνας. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα κίνημα αντιεμβολιασμού. Δυστυχώς όλο και περισσότεροι γονείς πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας ότι τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν τα παιδιά τους δεν θα τους κάνουν καλό στην υγεία τους. Το αποτέλεσμα είναι πολλά μικρά παιδιά να μην έχουν κάνει ούτε τα βασικά για να αποφύγουν τις παιδικές ασθένειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση του παιδικού εμβολιασμού είναι μεγάλη και προκαλεί έντονη ανησυχία στους επιστημονικούς κύκλους.

Η απομόνωση και η καραντίνα είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η πτώση στα νούμερα του παιδικού εμβολιασμού στη χώρα μας. Αυτό ελοχεύει μεγάλους κινδύνους καθώς δεν είναι καθόλου απίθανο να εμφανιστούν ξανά ασθένειες που είχαν εξασθενήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments