Καιρός

Καιρός Αθήνα: Έρχονται καταιγίδες στην Αττική

Καιρός Αθήνα: Έρχονται καταιγίδες στην Αττική
Καιρός Αθήνα: Ένα κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει την Αττική μέσα στις επόμενες ώρες.

Τις τελευταίες ημέρες ο καιρός ήταν αρκετά καλοκαιρινός. Η θερμοκρασία ήταν ανεβασμένη με τη ζέστη να είναι έντονη σε πολλές περιοχές της χώρας. Ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις το απόγευμα της Δευτέρας πρόκειται να ξεκινήσουν καταιγίδες στην Αττική και αναμένεται να πλήξουν το 80% της επικράτειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη σε πολλές περιοχές έχουν μαζευτεί μαύρα σύννεφα που προμηνύουν την βροχή που έρχεται, ενώ σε κάποιες άλλες έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες.

Τις επόμενες ώρες χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην περιοχή της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα είναι έντονα ακόμη και μέσα στο Αιγαίο (σ.σ. Βόρειο και Ανατολικό), καθώς και στις Σποράδες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN TV , Κλέαρχος Μαρουσάκης η κακοκαιρία θα χτυπήσει την Αττική.  Στην ενημέρωσή του ανέφερε ότι τα φαινόμενα αυτή την ώρα να «χτυπούν» τα βόρεια τμήματα του νομού από το ύψος της Κηφισιάς και πάνω, ενώ αναμένεται να καλύψουν όλον τον νομό. Ορατός είναι κι ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, ενώ οι καταιγίδες ενδέχεται να συνοδεύονται από πολλούς κεραυνούς και σε ορισμένες περιπτώσεις και από χαλαζόπτωση.

Παίρνει σειρά και η Πελοπόννησος

Αργότερα μέσα στη μέρα θα πληγεί και η Πελοπόννησος και προχωρώντας προς τη νύχτα η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε κεντρικό και νότιο Αιγαίο καλύπτοντας περίπου το 80% της επικράτειας.  Σύμφωνα με την πρόβλεψη τα φαινόμενα αυτά θα παραμείνουν ίδια και αύριο Τρίτη το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ενώ με την πάροδο της ημέρας θα πληγούν και τα νησιά.

Η κακοκαιρία θα είναι παροδική, καθώς από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση κι επιστρέφει για τα καλά το καλοκαίρι, με το Σαββατοκύριακο να αναμένεται ιδιαίτερα ζεστό και ιδανικό για εξορμήσεις στη θάλασσα. Θυμίζουμε ότι καταρρακτώδης βροχές είχαμε και μέσα στο Σαββατοκύριακο σε Δράμα και Ξάνθη, ενώ υπερχείλισε ποτάμι στις Σέρρες. Παράλληλα, δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments