Αθλητισμός

Αλέφαντος: Από τους μεγάλους προπονητές της καριέρας μου, λέει ο Ζιοβάνι

Αλέφαντος: Από τους μεγάλους προπονητές της καριέρας μου, λέει ο Ζιοβάνι
Αλέφαντος: Ένας από τους μεγαλύτερους «αρτίστες» που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα, βγάζει το καπέλο στον θρυλικό Έλληνα προπονητή που απεβίωσε σήμερα.

Η απώλεια του Νίκου Αλέφαντου έχει φέρει μεγάλη θλίψη σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο σε Έλληνες ποδοσφαιριστές, όσο και σε ξένους παίκτες που συνεργάστηκαν μαζί του. Ένας από τους μεγαλύτερους τεχνίτες που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα, ο Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα αποχαιρέτισε τον εκλιπόντα προπονητή με μια ανάρτηση στο Instagram.

Ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος άσος, που συνεργάστηκε με τον Νίκο Αλέφαντο στον Ολυμπιακό, στο τέλος της σεζόν 2003-04, εξέφρασε, μέσω της συγκεκριμένης ανάρτησης του, τη θλίψη του για τον θάνατο του Έλληνα τεχνικού, χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα από τους «μεγάλους προπονητές» που γνώρισε στην καριέρα του. Σίγουρα, μια αναγνώριση για την οποία θα χαιρόταν ο θρυλικός Έλληνας τεχνικός.

«Μεγάλος προπονητής που είχα στην καριέρα μου. Λυπάμαι για το θάνατό του, ο Ιησούς να απαλύνει τον πόνο των συγγενών και φίλων του. Νιώθουμε την απώλειά του», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ζιοβάνι στην ανάρτησή του, με την οποία συνόδευσε με μία φωτογραφία του Νίκου Αλέφαντου.

Δείτε τους δυο τους μαζί με την κ. Νταϊφά στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Αλέφαντου το 2013

Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού. Από πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε στα γήπεδα φορώντας τη φανέλα Αστέρα Εξαρχείων. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στις ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς, Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Αφού «κρέμασε» τα παπούτσια του αφιερώθηκε στην προπονητική. Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Εργάσθηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004), αλλά και στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α’ Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα. Επίσης, παρακολούθησε τις προπονητικές και αγωνιστικές μεθόδους σπουδαίων προπονητών, όπως ο Ερνστ Χάπελ, o Κάρλος Αλμπέρτο Παρρέιρα, o Ένζο Μπεαρζότ, ο Μπομπ Πέισλι, ο Αρίγκο Σάκι, ο Μαρτσέλο Λίπι και ο Κάρλο Αντσελότι.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του pagenews.gr και εδώ την ιστορία με την επική ατάκα για το «Ντιμπέι, ρε ντιμπέι»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments