Αθλητισμός

Super League: Χωρίς κόσμο τα εναπομείναντα ματς του πρωταθλήματος

Super League: Χωρίς κόσμο τα εναπομείναντα ματς του πρωταθλήματος
Super League: Οριστικά χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες αναμετρήσεις σε play offs και lay out, ύστερα από απόφαση των υγειονομικών Αρχών.

“Στοπ” στα σχέδια των ομάδων της Super League για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα είπε η υγειονομική επιτροπή του υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι απέρριψαν την πρόταση να διεξαχθούν τα παιχνίδια των play offs και play out του πρωταθλήματος παρουσία φιλάθλων, καθώς τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών αλλά και τα επιδημιολογικά κριτήρια δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Έτσι, οι κερκίδες θα παραμείνουν άδειες μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν.

Η Super League είχε εισηγηθεί ομόφωνα την παρουσία φιλάθλων. Μάλιστα απέστειλε πολυσέλιδο υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική στην παρούσα φάση.

Yπενθυμίζεται, πως στο ΔΣ της Super League στις 18 Ιουνίου έγινε γνωστή η κοινή επιθυμία των ομάδων να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Οι σύλλογοι πιστεύουν ότι από τη στιγμή που η χώρα έχει επιστρέψει σε μια κανονικότητα θα πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο και στο ποδόσφαιρο. Πάντα με βάση όσα συνιστούν οι ειδικοί. Η Λίγκα κατέληξε σε ένα ποσοστό 20% χωρίς οι φίλαθλοι να ξεπερνάνε συνολικά τους 8.000. Μάλιστα, η Λίγκα απέστειλε το σχετικό αίτημα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού .Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε άμεσα αναλυτικό υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο. Σήμερα ωστόσο, στην τηλεδιάσκεψη των υγειονομικών επιτροπών (υπουργείου Υγείας και ΓΓΑ) με τους εκπροσώπους της Super League 1 δεν δόθηκε το “πράσινο” φως.

Οριστική διακοπή στη Super League 2:

Εν τω μεταξύ, χθες, Δευτέρα 22 Ιουνίου, οι ομάδες της Super League 2 αποφάσισαν με ψήφους 11-3 την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε. Το πρωτάθλημα ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο να συνεχιστεί. Έτσι, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή. Πλέον περιμένουμε να μάθουμε τι θα συμβεί με το μπαράζ που ήταν να γίνει ανάμεσα στον προτελευταίο της Super League 1 και τον δεύτερο της Super League 2 και φυσικά για το αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά της συνέχισης του πρωταθλήματος ψήφισαν οι Λεβαδειακός, Χανιά και Καραϊσκάκης, ενώ στο τραπέζι “έπεσαν” δύο προτάσεις, οι οποίες και απορρίφθηκαν. Η μία ήταν να γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές και ένας γύρος play offs χωρίς play out, ενώ η άλλη ήταν να γίνει μόνο ένας γύρος play off.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments