Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με όρους εκβιασμού

Νίκος Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με όρους εκβιασμού
Νίκος Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι όσο η Τουρκία συνεχίζει να είναι προκλητική δεν μπορεί να γίνει διάλογος.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό «Alpha TV» δήλωσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία αν δεν αλλάξει την προκλητική συμπεριφορά της. «Το μόνο που λέω εγώ, -είναι αυτό που λέει και η ελληνική κυβέρνηση- ότι δεν μπορείς να καλείσαι σε έναν διάλογο με όρους εκβιασμού ή ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε.

Αν ο κ. Τσαβούσογλου θεωρεί ότι αυτός είναι ο τρόπος για να καλέσει τον άλλον σε διάλογο, εμείς τον βρίσκουμε έναν παράξενο τρόπο και πραγματικά ενώ θεωρούμε ότι όντως οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί, δεν πρέπει ο διάλογος αυτός να εκβιάζεται. Ελάτε δηλαδή να συζητήσουμε τι διεκδικούμε και τι πιθανώς θα πρέπει να μας παραχωρήσετε. Με συγχωρείται δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ευχαριστούμε.» δήλωσε χαρακτηριστικό ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η Ελλάδα επιμένει στην τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, ενώ η Τουρκία λειτουργεί όπως ως ο ταραξίας ή ο ταραχοποιός ή ο νταής της περιοχής. τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι:

«Έχουμε πει ότι θέλουμε το διάλογο, επιθυμούμε τον διάλογο αλλά όχι με αυτούς τους όρους.». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι αν η Τουρκία προχωρήσει, όπως έχει εξαγγείλει, σε έρευνες στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, αυτό θα σημαίνει παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και δεν θα είναι ανεκτό.

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι έχουν επιδοθεί σε ένα προκλητικό κρεσέντο δηλώσεων τόσο από τα χείλη του Μελβούτ Τσαβούσογλου όσο και δια στόματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος «Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις προς την Τουρκία και η χώρα μας αφέθηκε μόνη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό κύμα. Οι πρόσφυγες που κατάφεραν να φτάσουν στην Ευρώπη έγιναν θύματα της ρατσιστικής και της εχθρικής πολιτικής. Τον περασμένο χρόνο οι απάνθρωπες εικόνες που διαδραματίστηκαν στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας ήταν ένα καλό παράδειγμα για να δείξει πως βλέπουν τους πρόσφυγες κάποιες χώρες της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Θυμίζουμε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται στην περίοδο που άνοιξε τα σύνορα της Τουρκίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να φτάσουν στον Έβρο θέλοντας να μπουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Οι Ελληνικές δυνάμεις κατάφεραν να τους απωθήσουν μέχρι τη στιγμή που τους ανάγκασε να επιστρέψουν και πάλι στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments