Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Πέτσας: Απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο αίτημα για διαγραφή Παππά

ΣΥΡΙΖΑ Πέτσας: Απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο αίτημα για διαγραφή Παππά
ΣΥΡΙΖΑ Πέτσας: Ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο αίτημα της ΝΔ για διαγραφή του Νίκου Παππά από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση μέσω δήλωσης του Στέλιου Πέτσα ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον πρώην υπουργό και βουλευτή του κόμματος Νίκο Παππά μετά το ηχητικό που ήρθε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της Προανακριτικής Επιτροπής. Ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Να μην μιλά για παρακράτος η κυβέρνηση των παράνομων ηχογραφήσεων και των εν κρυπτώ χρηματοδοτήσεων ανύπαρκτων ΜΜΕ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για «παρακράτος» και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός.

Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα. Σε ό,τι δε αφορά την ουσία, αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει».

Τι ζήτησε ο Στέλιος Πέτσας και η κυβέρνηση

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Πως ξεκίνησαν όλα

Χθες, Δευτέρα 22 Ιουνίου, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή με υπόμνημα που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή και συνοδευόταν από ηχητικό ντοκουμέντο που είχε ηχογραφήσει ο ίδιος φέρεται να συνομιλεί το 2016 με τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά. Ο κ. Παππάς φέρεται να λέει πολλές φορές κατά τη συνομιλία ότι θα ζητήσει εξηγήσεις ο ίδιος από την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, στην συνομιλία που είχαν με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο του είχε αναφέρει: «Ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα. Ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά και, μάλιστα, πολλά λεφτά. Έκανε το δικό του outsourcing».

Επίσης, ο κ. Παππάς φέρεται να καθησυχάζει τον Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος ανησυχεί ότι θα εκδοθούν εντάλματα εξαιτίας των οποίων δεν θα μπορεί να ταξιδέψει και σε άλλο σημείο παραδέχεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος τον αφήνει απέξω. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η κατάληξη της συνομιλίας που φέρονται να είχαν ο κ. Νίκος Παππάς με τον Σάμπυ Μιωνή στην οποία αναφέρονται στην σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Εδώ, ο κ. Παππάς φέρεται να ζητάει από τον κ. Μιωνή να βγει να μιλήσει ο Σταύρος Παπασταύρου για εκείνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments