Αθλητισμός

Δήμος Καβάζης: «Ο Αλέφαντος μου έλεγε “θέλω να πάω στον ΠΑΟΚ”»

Δήμος Καβάζης: «Ο Αλέφαντος μου έλεγε “θέλω να πάω στον ΠΑΟΚ”»
Δήμος Καβάζης: Μια άγνωστη ιστορία για τον Νίκο Αλέφαντο, που έφυγε από τη ζωή, αποκάλυψε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα.

Ο Δήμος Καβάζης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, μίλησε στο Sports 1 για τον Νίκο Αλέφαντο, τον οποίο γνώρισε από την 15ήμερη συνεργασία τους στον Απόλλωνα, στην προετοιμασία στην Γιουγκοσλαβία. “Πρώτα να πούμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω και να γίνουμε φίλοι στην προετοιμασία του Απόλλωνα. Ήταν εκρηκτικός χαρακτήρας, πολύ θρησκευόμενος και παλαιών αρχών” είπε και συνέχισε:

“Στον Απόλλωνα δεν υπήρξε ποτέ προπονητής και δεν υπέγραψε συμβόλαιο. Αν και τον ήθελαν πολύ στη διοίκηση του Απόλλωνα δεν ήρθε. Τόσο πολύ που με έστειλαν από την ομάδα στο αεροδρόμιο να τον παραλάβω. Τους είχε όμως στο περίμενε γιατί ανέμενε απάντηση από μεγάλη ομάδα. Και συγκεκριμένα τον ΠΑΟΚ. Μου έλεγε τι να έρθω να κάνω στην Κύπρο; Εγώ θέλω να πάω στον ΠΑΟΚ να έρχεται ο Βαρδινογιάννης να του βάζω τρία γκολ και 45.000 κόσμος να πανηγυρίζει. Έτσι είναι ο Αλέφαντος”.

Το Σάββατο η κηδεία του:

Η κηδεία του Νίκου Αλέφαντου θα γίνει το Σάββατο στις 27 Ιουνίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 13:00. Ωστόσο, η σωρός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 11:00, όπου συγγενείς, φίλοι και φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία για το τελευταίο αντίο στον εμβληματικό Έλληνα προπονητή. Ο κυρ-Αλέκος, με το χαρακτηριστικό κόκκινο κοντομάνικο μπλουζάκι, έφυγε από τη ζωή χθες, Τρίτη 23 Ιουνίου, σε ηλικία 81 ετών έχοντας προδοθεί από την καρδιά του.

«Ο Νίκος Αλέφαντος απεβίωσε λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη υποστήριξη των θεράποντων ιατρών, εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε, όμως, όπως επιθυμούσε στην οικία του ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του» αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν. 

Ο έμπειρος τεχνικός ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του ποδοσφαίρου. Συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό, στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (1983, 1994 και 2004), αλλά ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους όλων των ομάδων. Τα τελευταία χρόνια είχε απομακρυνθεί από τους πάγκους, ωστόσο παρέμενε εντός των τεσσάρων γραμμών είτε σχολιάζοντας σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, είτε αρθρογραφώντας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments