Ελλάδα

Αυτή είναι η νεότερη δήμαρχος της Ελλάδας

Αυτή είναι η νεότερη δήμαρχος της Ελλάδας
Νεότερη δήμαρχος: Στα 33 της χρόνια η Μαρία Κακαλή εξελέγη για την δεύτερη εκλογική θητεία της.

Στο νησί του Άη Στράτη η Μαρία Κακαλή, στα 33 της χρόνια, εξελέγη για δεύτερη εκλογική θητεία, μιλάει για το έργο που έχει επιτελέσει έως τώρα και για τα σχέδιά της να γίνει ο Άη Στράτης «πράσινο νησί»

Στα 27 της χρόνια ανέλαβε τα ηνία της δημαρχίας σε ένα ιστορικό και ακριτικό νησί της Ελλάδας, τον Αϊ-Στράτη. Μετά από πέντε χρόνια, η Μαρία Κακαλή είναι δήμαρχος για άλλη μία τετραετία στον Αϊ-Στράτη καθώς ο συνδυασμός «Νέα Αρχή», στον οποίο είναι επικεφαλής, είναι και ο μοναδικός στο Δήμο Αγίου Ευστρατίου.  Η 33χρονη πλέον, νεότερη δήμαρχος της χώρας, κατάφερε να εντάξει στο συνδυασμό της ως υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και ανθρώπους που ήταν απέναντι της στις προηγούμενες εκλογές και, όπως δήλωσε η ίδια «όλοι πλέον μαζί θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο για το νησί μας και τους κατοίκους του».

Ποια είναι η Μαρία Κακαλή

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24/01/1987 και είναι μόνιμη κάτοικος Αγίου Ευστρατίου. Το 2004 αποφοίτησε από το ενιαίο λύκειο Αγίου Ευστρατίου και την ίδια χρονιά εισήχθη στο Τμήμα Επιστημών της εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας (διάρκεια σπουδών 4 έτη). Επίσης είναι κάτοχος πτυχίου Η/Υ του Cambrige IT . Εκλέχτηκε ως Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Ευστρατίου στις εκλογές του 2010 και αργότερα ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο του 2013. Στις δημοτικές εκλογές εκλέχτηκε δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου με τον ανεξάρτητο συνδυασμό Νέα Αρχή. Παράλληλα με την νίκη κέρδισε και τον τίτλο της νεότερης δημάρχου της Ελλάδας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.

Πήρε το 100% των ψήφων

Όλοι οι κάτοικοι ψήφισαν το ίδιο πρόσωπο. Η περιοχή αυτή είναι ο Άγιος Ευστράτιος και η δήμαρχος εξελέγη με το συντριπτικό ποσοστό. Η συγκεκριμένη γυναίκα το 2014 είχε ανακηρυχθεί η νεότερη δήμαρχος που είχε εκλεγεί στην Ελλάδα. Τότε ήταν μόλις 27 ετών. Οι κάτοικοι τους Αγίου Ευστρατίου την επανεξέλεξαν και μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη της θα καταλαμβάνει 13 από τις 13 έδρες.

Η κα Κακαλή ήταν η μόνη που δήλωσε υποψηφιότητα και έτσι πήρε ομόφωνα το χρίσμα. Είναι μητέρα δύο παιδιών, είναι νηπιαγωγός, και ζει στο απομονωμένο νησί των 250 κατοίκων και των µόλις δύο δηµοτικών υπαλλήλων. Η Μαρία Κακαλή από την πρώτη θητεία της άφησε έργο. Έδωσε λύσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και την υγειονοµική κάλυψη του πληθυσµού, αλλά και την κερδισµένη µάχη µε δεκάδες εκατοµµύρια ακρίδες που έκαναν «επιδροµές» στα σπίτια το 2016 και το 2017. Τώρα στόχος της είναι η αύξηση των επισκεπτών, στο μαρτυρικό νησί που επί δεκαετίες αποτέλεσε τόπο εξορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments