Ελλάδα

Ιστορία – Πληροφορική – Προγραμματισμός Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα που εξετάστηκαν

Ιστορία – Πληροφορική – Προγραμματισμός Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα που εξετάστηκαν
Ιστορία - Πληροφορική - Προγραμματισμός Πανελλήνιες 2020: Στα μαθήματα της Ιστορίας, της Πληροφορικής και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον εξετάστηκαν σήμερα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις οι μαθητές των Γενικών Λυκείων. Αναλυτικά τα θέματα που «έπεσαν».

Συνεχίζονται χωρίς απρόοπτα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) δοκιμάστηκαν στα μαθήματα της Ιστορίας, της Πληροφορικής και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Όπως είναι γνωστό οι υποψήφιοι που διεκδικούν την ένταξη τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάζονται τόσο με το νέο όσο και με το παλαιό σύστημα.

Συγκεκριμένα, με το νέο σύστημα εξετάστηκαν στο μάθημα της Ιστορίας οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, ενώ οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής  έγραψαν Πληροφορική. Με το παλαιό σύστημα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών δοκιμάστηκαν στην Ιστορία, ενώ οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Νέο σύστημα:

Για τα θέματα της Ιστορίας πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Πληροφορικής πατήστε εδώ.

Παλαιό σύστημα:

Για τα θέματα της Ιστορίας (ημερήσια) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Ιστορίας (εσπερινά) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ημερήσια) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (εσπερινά) πατήστε εδώ.

Νίκη Κεραμέως: “Πάμε καλά παρά τις δυσκολίες”

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων με συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» τόνισε χθες ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά. «Οι Εξετάσεις έχουν πάει πάρα πολύ καλά παρά τις φετινές δυσκολίες. Και λέω δυσκολίες γιατί δυσκολίες ήταν και για τους μαθητές λόγω του κορωνοϊού, και για τους εκπαιδευτικούς που στην τελική ευθεία προετοιμασίας κλήθηκαν να μεταφέρουν όλη τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στην εξ αποστάσεων και για το υπουργείο βεβαίως το οποίο κλήθηκε να οργανώσει πανελλαδικές μια εποχή που όλη η χώρα είχε λίγο πολύ παγώσει.

Παρόλα αυτά έχουν πάει πάρα πολύ καλά, ολοκληρώνονται σιγά – σιγά τα βασικά μαθήματα. Έχουν τηρηθεί απόλυτα όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, δεν έχουμε ως τώρα κανένα κρούσμα σε περίπτωση υποψηφίου. Έχουμε ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών για αυτό έχουμε και περισσότερα εξεταστικά κέντρα φέτος απ’ ότι πέρυσι και χθες ανακοινώσαμε ειδικά όσον αφορά τα ειδικά μαθήματα ενώ παραδοσιακά τα ειδικά μαθήματα εξετάζονται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φροντίσαμε ούτως ώστε φέτος να προστεθούν ειδικά εξεταστικά κέντρα σε τρεις επιπλέον περιοχές, στην Κρήτη, την Πάτρα και το Αγρίνιο και στην Ξάνθη”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments