Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020 ΓΕΛ: Συνέχεια σήμερα με Ιστορία, την Πληροφορική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Πανελλήνιες 2020 ΓΕΛ: Συνέχεια σήμερα με Ιστορία, την Πληροφορική και Ανάπτυξη Εφαρμογών
Πανελλήνιες 2020 ΓΕΛ: Οι υποψήφιοι μαθητές των Γενικών Λυκείων εξετάζονται σήμερα στην Ιστορία, την Πληροφορική και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Συνεχίζεται η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων χωρίς κάποιο απρόοπτο. Σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων  εξετάζονται στην Ιστορία, την Πληροφορική και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Ειδικότερα, όπως είναι γνωστό οι υποψήφιοι που διεκδικούν την ένταξη τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάζονται τόσο με το νέο όσο και με το παλαιό σύστημα.  Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το νέο σύστημα οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα της Ιστορίας, ενώ οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα της Πληροφορικής.

Αναφορικά με το παλαιό σύστημα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στην Ιστορία και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.  Οι εξετάσεις με το νέο σύστημα ολοκληρώνονται για τα ΓΕΛ, στις 26 Ιουνίου με τα μαθήματα της Χημείας και των Οικονομικών. Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι που διαγωνίζονται με το παλαιό σύστημα, θα εξεταστούν στις προαναφερθείσες ημερομηνίες.

Από την πρώτη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων προκύπτει μικρή κάμψη στην πορεία των βάσεων των σχολών των Ανθρωπιστικών Σπουδών, ενώ στις οικονομικές σχολές θα έχουμε αυξομειώσεις.

Έτσι, θα καταγραφεί ανοδική τάση, λόγω της κατάργησης των συντελεστών βαρύτητας, ωστόσο απαιτείται -φυσικά- η ολοκλήρωση των Εξετάσεων για την εξαγωγή ολοκληρωμένων συμπερασμάτων.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καθηγητών, αναμένεται άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες σχολές και αντίστοιχη πτώση στα τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης. Η καραντίνα, όπως εκτιμούν όσοι ασχολούνται με την πορεία των βάσεων, ωφέλησε τους καλούς μαθητές που διάβασαν ακόμα περισσότερο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), Γιάννης Βαφειαδάκης, εκτιμά ότι οι φετινές βάσεις θα είναι  «διπλής διαδρομής».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι μαθητές άνω του 17 εκμεταλλεύτηκαν όλο το χρονικό διάστημα που έμειναν κλειστά τα σχολεία και μελέτησαν ακόμα περισσότερα, ενώ άλλοι υποψήφιοι απομακρύνθηκαν από τη μελέτη τους, με αποτέλεσμα οι μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές να έχουν πτωτική τάση.Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη 23 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάστηκαν σε μαθήματα ειδικότητας και ειδικότερα στο  Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές, το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, τα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments