Πολιτική

Δένδιας – Μπορέλ: Επίσκεψη στις Καστανιές για τους δύο άντρες

Δένδιας – Μπορέλ: Επίσκεψη στις Καστανιές για τους δύο άντρες
Δένδιας - Μπορέλ: Συμβολική επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσουν σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα θα βρεθεί σήμερα ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα μας, θα βρεθεί μαζί με τον με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια,στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές του Έβρου.

Η άφιξή τους στο Φυλάκιο αναμένεται στις 10:00 το πρωί. Μετά την ξενάγηση θα τους γίνει ενημέρωση από εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η σημερινή επίσκεψή τους είναι συνέχεια της κοινής επίσκεψης που είχαν πραγματοποιήσει στις 3 Μαρτίου στις Καστανιές, μετά τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, στον Έβρο είχαν βρεθεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, που έχει την προεδρία της Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2020, Αντρέι Πλένκοβιτς, και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινάς, προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία στην περιοχή.

Τότε όλες οι πλευρές είχαν επισημάνει πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ένωσης και πως η προστασία των συνόρων της Ελλάδας σημαίνει προστασία των συνόρων της Ευρώπης. “Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδας είναι ευθύνη της Ευρώπης θα το διαχειριστούμε με τάξη, ενότητα, ευθύνη και αποφασιστικότητα. Όσοι δοκιμάσουν την ενότητα της Ευρώπης θα απογοητευθούν. Η Τουρκία δεν είναι εχθρός. Η Ελλάδα είναι η δίκη μας ασπίδα” είχε σημειώσει χαρακτηριστικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Στο επίκεντρο ξανά οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας:

Οι συζητήσεις που θα έχουν σήμερα ο κ. Δένδιας με τον κ. Μπορέλ, αναμένεται να εστιασθούν στις ευρωτουρκικές σχέσεις, με έμφαση στην κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα εις βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Σημειώνεται, πως το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Ζοζέπ Μπορέλ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας  αναμένεται να συναντηθεί και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments