Αθλητισμός

Champions League: Ανησυχία για τη διεξαγωγή του Final-8, σε καραντίνα η Λισαβόνα

Champions League: Ανησυχία για τη διεξαγωγή του Final-8, σε καραντίνα η Λισαβόνα
Champions League: Η περιπέτεια του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει στην Πορτογαλία -και όχι μόνο - με αποτέλεσμα η διεξαγωγή του Final-8 να μην πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η περιπέτεια του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει ούτε στην Ευρώπη, ούτε στον υπόλοιπο πλανήτη. Έτσι, μπορεί η UEFA να αποφάσισε ότι το φετινό Champions League θα ολοκληρωθεί με Final-8 για πρώτη φορά στην ιστορία του (με μονούς προημιτελικούς και ημιτελικούς) στη Λισαβόνα, αλλά τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο λόγω του κορωνοϊού και την συνεχιζόμενη παρουσία του στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, για τέταρτη διαδοχική ημέρα στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, ο αριθμός των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον ιό είναι μεγαλύτερος από εκείνους που θεραπεύονται, με την πορτογαλική κυβέρνηση να επιβάλει άμεσα καραντίνα στους 19 από τους 24 δήμους της πρωτεύουσας της χώρας. Μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη για την υγεία των ανθρώπων, αλλά και για τη διεξαγωγή οποιουδήποτε αθλητικού γεγονότος.

Σύμφωνα με τη γνωστή εφημερίδα «El Pais», από τα 311 νέα κρούσματα που καταγράφτηκαν χθες Τετάρτη 24 Ιουνίου, το 77% προέρχονταν από τη Λισαβόνα, όπως και οι τέσσερις από τους έξι συνολικά νεκρούς. Την ίδια στιγμή, η πορτογαλική κυβέρνηση ζήτησε από τον κόσμο να βγαίνει έξω μόνο για δουλειά ή ψώνια, στέλνοντας το μήνυμα πως η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και δεν επιτρέπεται να υπάρχει αβλεψία ή υποτίμηση της κατάστασης.

Ανησυχία από τα διεθνή ΜΜΕ

Αρκετά διεθνή ΜΜΕ εκτιμούν πως το Final-8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι πλέον σε κίνδυνο από τη στιγμή που κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για την επιστροφή στη λεγόμενη κανονικότητα. Πλέον, η καραντίνα στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας έχει προκαλέσει συναγερμό και στους υπεύθυνους της UEFA που παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας στην Πορτογαλία, με τον πρόεδρο της χώρας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, να διαβεβαιώνει πάντως ότι η κατάσταση στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου είναι υπό έλεγχο.

«Οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν υπάρχει έλλειψη ελέγχου. Θα είναι, αν υπάρξει υπερδιπλασιασμός του αριθμού των κρουσμάτων που πιέζει τον αριθμό αυτών που εισήχθησαν σε ΜΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος πρόεδρος.

Να θυμίσουμε πως οι προημιτελικοί του φετινού Champions League είναι προγραμματισμένοι για το διάστημα μεταξύ 12 και 15 Αυγούστου, με την UEFA να καλείται σε περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημα με την πανδημία στην Πορτογαλία, να αναζητήσει εγκαίρως νέα έδρα για να φιλοξενήσει τα ματς που θα κρίνουν τη νέα κάτοχο του κυπέλλου με τα «μεγάλα αυτιά».

Ήδη έχουν προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League οι Λειψία, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αταλάντα και Παρί Σεν-Ζερμέν, ενώ τα αποτελέσματα των πρώτων ματς είχαν ως εξής:

  • Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2
  • Τσέλσι – Μπάγερν 0-3
  • Λιόν – Γιουβέντους 1-0
  • Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-1

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments