Αθλητισμός

Επιστολή Εθνικής στίβου: Εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον του αθλητισμού στον Μητσοτάκη

Επιστολή Εθνικής στίβου: Εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον του αθλητισμού στον Μητσοτάκη
Επιστολή Εθνικής στίβου: Οι διεθνείς αθλητές του στίβου έστειλαν στον πρωθυπουργό γραπτά τις ανησυχίες τους για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.

Επιστολή με την οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού έστειλαν στον πρωθυπουργό τα μέλη της Εθνικής ομάδας στίβου. Αφορμή για την επιστολή είναι οι περικοπές στους προϋπολογισμούς των Ομοσπονδιών, λίγους μόλις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που μεταφέρθηκαν για το 2021 και σε μια χρονιά, όπου η πανδημία έχει πλήξει και τη δική τους προσπάθεια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πρωτοβουλία ελήφθη από κορυφαία μέλη της Εθνικής ομάδας κι έγινε αποδεκτή από μεγάλη μερίδα αθλητών, αθλητριών και προπονητών. Το κείμενο προς τον πρωθυπουργό της χώρας υπέγραψαν, ανάμεσα σε άλλους οι: Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Μαρία Μπελιμπασάκη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κώστας Φιλιππίδης, Κώστας Δουβαλίδης και πολλοί άλλοι. Οι αθλητές στην επιστολή τους στάθηκαν και στα προβλήματα των αθλητικών υποδομών, η κατάσταση των οποίων αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθειά τους.

«Στην επιστολή εκφράζεται η έντονη ανησυχία μας σχετικά με τη μείωση της επιχορήγησης προς την ομοσπονδία, καθώς και το γεγονός ότι στην αγωνιστική χρονιά που βρίσκεται μπροστά μας, έχουμε ανάγκη από μεγαλύτερη στήριξη από την πολιτεία, τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της προετοιμασίας μας ενόψει των επικείμενων σημαντικών διεθνών διοργανώσεων», δήλωσε για το θέμα η πρωταθλήτρια Μαρία Μπελιμπασάκη για την πρωτοβουλία, που πάρθηκε μετά από συνάντηση που είχαν τα μέλη της εθνικής ομάδας.

Πρόσφατα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, με ανάρτησή του στο Facebook, κατήγγειλε τι συμβαίνει με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Τι είχε γράψει στην ανάρτησή του

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την πραγματική εικόνα που έχουν σήμερα οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Αφορμή η χθεσινή ημέρα, που δυστυχώς δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, με τη βροχή να μας αναγκάζει να σταματήσουμε την προπόνηση μας στο κλειστό γυμναστήριο αφού η σκεπή πλέον δεν μπορεί να την κρατήσει εκτός. Νιώθω πραγματική θλίψη. Στεναχωριέμαι. Σκάω. Είναι αλήθεια ότι έχουμε καταφέρει να βγάζουμε πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες κάτω από δύσκολες συνθήκες. Άνισες σε σχέση με τους συναθλητές μας από άλλες χώρες. Βγάζουμε αθλητές υψηλού επιπέδου παρά τους εξοπλισμούς που υστερούν σε σχέση με εκείνους άλλων χωρών. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να ξεχνάμε τα αυτονόητα.

Η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι το χειμώνα να γυμναζόμαστε σε μόλις 3-4 βαθμούς πιο πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία και το καλοκαίρι αντίστοιχα, 3-4 βαθμούς πιο κάτω. Κάθε βροχή μας αναγκάζει να σταματάμε την προπόνησή μας και συχνά ο εξοπλισμός μας καταστρέφεται. Αμφιβάλλω πλέον για το πόσο θα κρατήσει η σκεπή από τις βροχές και δεν θα καταρρεύσει.

Ξέρω την πραγματικότητα και ειδικά σήμερα που όλοι μας έχουμε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό επηρεαστεί αρνητικά. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι υπάρχουν προτεραιότητες πιο σημαντικές από τον αθλητισμό, όπως είναι η υγεία και η στήριξη της εργασίας. Δεν μπορώ όμως παρά να σκέφτομαι ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρήζει μιας διαφορετικής αντιμετώπισης. Χρειάζεται μια επανεκκίνηση και στον αθλητισμό.

Θέλουμε την αυτονόητη βοήθεια για να μπορούμε να συνεχίζουμε να σηκώνουμε τη σημαία μας ψηλά και να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες. Θέλουμε να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τα μικρά παιδιά και να φέρουμε όσο γίνεται περισσότερα κοντά στον αθλητισμό. Χρειαζόμαστε την ελάχιστη στήριξη. Τις αυτονόητες υποδομές. Αυτές που θα μας επιτρέπουν απλά να προπονούμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments