Ελλάδα

Καστοριά: Νέο κρούσμα κορωνοϊού μετά από 72 ημέρες

Καστοριά: Νέο κρούσμα κορωνοϊού μετά από 72 ημέρες
Καστοριά: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, το Γενικό Νοσοκομείο της περιοχής επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού έπειτα από 72 ημέρες.

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού, ύστερα από 72 ημέρες επιβεβαιώθηκε στην Καστοριά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Καστοριάς και το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς το οποίο επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα έπειτα από καιρό.

Ο δήμος Καστοριάς, τονίζεται στην ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες οδηγίες μεριμνά για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας σύμφωνα με τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί».

Μια 44χρονη γυναίκα το νέο κρούσμα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό orizontespress, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια γυναίκα, 44 ετών, η οποία τις τελευταίες ημέρες εκδήλωνε ποικίλα συμπτώματα (πυρετό, ναυτία, διάρροια) και απουσίαζε από την εργασία της. Κατά τις ίδιες πηγές, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της ώστε να γίνουν στοχευμένα τεστ.

Η ασθενής φαίνεται να έχει ήπια συμπτώματα, όπως τονίζεται από την ΕΡΤ, ενώ παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επιπλέον, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η 44χρονη είχε ταξιδέψει πρόσφατα στα Ιωάννινα και εργάζεται σε παιδικό σταθμό.

Έγινε έλεγχος σε 198 δείγματα στις φυλακές Κορυδαλλού για κρούσμα κορωνοϊού

Αρνητικά στον κορωνοϊό, βγήκαν και τα 198 δείγματα ανίχνευσης, που ελήφθησαν από αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στις φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή την περίπτωση 35χρονου αλλοδαπού κρατούμενου ο οποίος βρέθηκε «οριακά θετικός» στο πρώτο τεστ.

Στη συνέχεια έγιναν δύο επαναληπτικά τεστ στον 35χρονο, στο νοσοκομείο Σωτηρία, τα οποία βρέθηκαν αρνητικά, αλλά η διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει ο ΕΟΔΥ και συνεχίστηκε κανονικά. Τα 198 δείγματα ελήφθησαν από άτομα που σχετίζονταν με τον 35χρονο, δηλαδή από άλλους κρατουμένους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής τονίζεται ότι, «η ετοιμότητα και η αμεσότητα ανταπόκρισης στη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού καταδεικνύουν για άλλη μία φορά το υψηλό επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας».

Μετά τις 30 Ιουνίου θα γίνει έλεγχος νέων δειγμάτων στον Εχίνο

Μέχρι τις 30 Ιουνίου παρατείνονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην τοπική κοινότητα Εχίνου, του δήμου Μύκης, στην ορεινή Ξάνθη, για την προστασία των κατοίκων από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ και γιατρός Σπύρος Σαπουνάς, η μεγάλη συρροή κρουσμάτων που διαπιστώθηκε από τις αρχές του μήνα στην Ξάνθη εντοπίστηκε κυρίως στις ορεινές κοινότητες και λιγότερο στην ίδια την πόλη.

Για τον λόγο αυτό και παρατείνεται για πέντε μέρες ακόμα ο περιορισμός των μετακινήσεων στην περιοχή προκειμένου, όπως ανέφερε, να υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά αναφορικά με τις επαφές των κατοίκων του Εχίνου. Με το πέρας των πέντε αυτών ημερών θα γίνουν νέοι έλεγχοι στην περιοχή ώστε να υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments