Πολιτική

Μητσοτάκης ΣΕΤΕ: Δεν θα διστάσουμε για νέα μέτρα στήριξης τον Ιούλιο [vid]

Μητσοτάκης ΣΕΤΕ: Δεν θα διστάσουμε για νέα μέτρα στήριξης τον Ιούλιο [vid]
Μητσοτάκης ΣΕΤΕ: Ο τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Ομιλία στη γενική τακτική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη (25 Ιουνίου) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με το τοπίο στον τουρισμό να είναι ασαφές, τις αγωνίες επιβίωσης χιλιάδων επιχειρήσεων να κορυφώνονται, αλλά και τους υγειονομικούς κινδύνους να ελλοχεύουν βάζοντας «νάρκες» στις προσπάθειες μεσοπρόθεσμης αναστροφής του κλίματος στην οικονομία της φιλοξενίας, συνήλθε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι αντιμετωπίζουμε τη «μεγαλύτερη οικονομική κρίση»

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στόχος είναι το φετινό καλοκαίρι να γίνει «επίλογος προβλημάτων και πρόλογος νέων επιτυχιών» σημειώνοντας ότι έχει τεθεί «προσεκτικά σε επανεκκίνηση ο πανίσχυρος κινητήρας του τουρισμού». Και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε το εξής: «Αυτός ο πανίσχυρος κινητήρας του τουρισμού για την Ελλάδα τίθεται προσεκτικά σε επανεκκίνηση και θα ξανανοίξουμε την αγορά του τουρισμού».

Δεν δίστασε μάλιστα, να αναφερθεί στη «μεγαλύτερη οικονομική κρίση» που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος αλλά και η Ελλάδα. «Το πρώτο θύμα του ιού σε όλο τον κόσμο είναι ο τουρισμός και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 70 χρόνια». «Έχουμε ακόμα εφεδρείες αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Είμαστε εδώ να δούμε αν χρειάζεται πρόσθετη στήριξη των δυνάμεων παραγωγής προς τα τέλη Ιουλίου. Και δεν θα διστάσουμε να τη δώσουμε», προσέθεσε.

Ο τουρισμός αποτελεί το «γερό χαρτί» για την Ελλάδα

Είναι μια «πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, μια κρίση συμμετρική, η οποία αφορά όλες τις χώρες και όλους τους κλάδους, μόνο που κάποιοι χτυπιούνται περισσότερο. Και δυστυχώς ο κλάδος του τουρισμού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, στο κτίριο Δορυφορικού Αεροσταθμού του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όμως, αν και ο τουρισμός αποτελεί το «γερό χαρτί» για την Ελλάδα και την οικονομία της, όλα πρέπει να γίνονται υπό κανόνες ασφαλείας οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται όσο το δυνατόν περισσότερο. «Πάνω από όλα με κανόνες ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες και με διάθεση το φετινό καλοκαίρι να γίνει επίλογος προβλημάτων αλλά και πρόλογος νέων επιτυχιών από την επόμενη σεζόν. Υπάρχει και η πείρα και το σχέδιο και οι δυνατότητες. Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments