Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 26 Ιουνίου: 22 κρούσματα – 3.343 συνολικά – 191 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 26 Ιουνίου: 22 κρούσματα – 3.343 συνολικά – 191 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 26 Ιουνίου: Στους 191 παραμένει ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 22 νέα κρούσματα και 3.343 συνολικά.

Αυξημένα είναι τα κρούσματα της νόσου Covid-19 στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 22 νέοι νοσούντες και συνολικά 3.343. Οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή -όπως φαίνεται και στο infographic– ανέρχονται στους 191 με τελευταία απώλεια μια γυναίκα που πέθανε στην Κομοτηνή το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουνίου. Σημειώνεται πως χθες, Πέμπτη 25 Ιουνίου, είχαν καταγραφεί 16 περιστατικά.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 22 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3343, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

  • 745 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.861 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών.
  • 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Στους 191 οι νεκροί:

Μια γυναίκα 64 ετών στην Κομοτηνή είναι το τελευταίο θύμα του φονικού ιού στην Ελλάδα. Έχασε το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουνίου την μάχη με τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας στους 191 το σύνολο των θανάτων. Η γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κομοτηνής έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Συναγερμός για τα νέα κρούσματα στην Καστοριά:

Εν τω μεταξύ, ανησυχία επικρατεί στην Καστοριά μετά την επιβεβαίωση τεσσάρων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των οποίων 44χρονη που είχε επιστρέψει από τα Ιωάννινα. Η γυναίκα εργάζεται σε δημοτικό σχολείο χωριού της, στο οποίο πηγαίνει το παιδί της πρώτης ασθενούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κοzanimedia, ήδη στο συγκεκριμένο χωριό της Καστοριάς βρίσκονται κλιμάκιο και κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, για ιχνηλάτηση και δειγματοληψία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και κατοίκους, μετά και από άμεσες ενέργειες της Αντιπεριφέρειας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Καστοριάς. Υπενθυμίζεται, πως στις 24 Απριλίου και μετά από 24 ημέρες είχαν βγει από την καραντίνα έξι χωριά της Καστοριάς. Μεταξύ των χωριών ήταν και η Μεσοποταμία, το Καλοχώρι, η Οινόη και η Πτεριά.

Εκτός από τα νέα κρούσματα στην Καστοριά, ακόμη ένα νέο καταγράφηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, η οποία πλέον μετρά 13 ασθενείς με κορωνοϊό. «Ολοκληρώθηκε ένας ευρύτερος κύκλος δειγματοληψίας και διαπιστώθηκε ένα κρούσμα το οποίο είναι μέσα από τη μία οικογένεια που εντοπίστηκε με ιό. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται πλέον σε συγκεκριμένα σημεία. Ανησυχία υπάρχει γιατί μέχρι το προηγούμενο Σάββατο δεν είχαμε κρούσματα και μέσα σε 24 ώρες έγιναν 12. Στόχος μας είναι να ιχνηλατήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους πολίτες», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Alpha ο δήμαρχος Παραμυθιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments