Ελλάδα

Καστοριά κορωνοϊός: Συναγερμός για τα νέα κρούσματα

Καστοριά κορωνοϊός: Συναγερμός για τα νέα κρούσματα
Καστοριά κορωνοϊός: Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές μετά τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στην Καστοριά.

Ανησυχία επικρατεί στην Καστοριά μετά την επιβεβαίωση τεσσάρων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των οποίων 44χρονη που είχε επιστρέψει από τα Ιωάννινα. Η γυναίκα εργάζεται σε δημοτικό σχολείο χωριού της, στο οποίο πηγαίνει το παιδί της πρώτης ασθενούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κοzanimedia, ήδη στο συγκεκριμένο χωριό της Καστοριάς βρίσκονται κλιμάκιο και κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, για ιχνηλάτηση και δειγματοληψία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και κατοίκους, μετά και από άμεσες ενέργειες της Αντιπεριφέρειας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Καστοριάς.

Υπενθυμίζεται, πως στις 24 Απριλίου και μετά από 24 ημέρες είχαν βγει από την καραντίνα έξι χωριά της Καστοριάς. Μεταξύ των χωριών ήταν και η Μεσοποταμία, το Καλοχώρι, η Οινόη και η Πτεριά.

Χθες, Πέμπτη 25 Ιουνίου, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είχαν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα 16 νέοι νοσούντες και συνολικά 3.321 ενώ οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή ανέβηκαν στους 191 με τελευταία απώλεια μια γυναίκα που πέθανε στην Κομοτηνή το βράδυ της Τετάρτης. Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: ένα στην Παραμυθιά, ένα στη Σύρο, ένα στη Ροδόπη, ένα στην Καστοριά, ένα στην Πέλλα, τρία στην Ξάνθη και πέντε εισαγόμενα (τρία από πτήσεις και δύο στον Προμαχώνα).

Παράλληλα, σημειώνεται, πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι παρατείνεται για ακόμη πέντε ημέρες η καραντίνα που έχει επιβληθεί στον Εχίνο Ξάνθης στο πλαίσιο αναχαίτισης της διασποράς του ιού μετά την τοπική έξαρση που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή. Συνεπώς το lockdown που τέθηκε σε ισχύ στις 18 Ιουνίου θα ισχύει έως τις 6 το πρωί της 30ης Ιουνίου οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή του.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 13 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.321, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

  • 734 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.851 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών.
  • 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments