Ελλάδα

Κιθαιρώνας: Τραυματίστηκε σοβαρά αλεξιπτωτιστής – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Κιθαιρώνας: Τραυματίστηκε σοβαρά αλεξιπτωτιστής – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Κιθαιρώνας: Ο αλεξιπτωτιστής μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Κινητοποίηση στην Πυροσβεστική προκάλεσε ο τραυματισμός αλεξιπτωτιστή πλαγιάς στον Κιθαιρώνα. Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής συμμετείχαν επτά πυροσβέστες με 3 οχήματα και λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο αλεξιπτωτιστής μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκε τραυματισμένος αλεξιπτωτιστής πλαγιάς και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ, στην περιοχή του Κιθαιρώνα στην Αττική. Επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Κιθαιρώνας

Ο Κιθαιρώνας είναι πευκόφυτος ορεινός όγκος μεταξύ του όρους Πατέρα, των Γερανείων ορέων, και της Πάρνηθας. Τοποθετείται στα σύνορα Αττικοβοιωτίας, μεταξύ των ορεινών κοινοτήτων των δύο νομών. Η υψηλότερη κορυφή του Κιθαιρώνα λέγεται Προφήτης Ηλίας ή Ελατιάς και έχει υψόμετρο 1.409 μέτρα. Η βλάστηση του Κιθαιρώνα είναι παρόμοια με τη βλάστηση της γειτονικής του Πάρνηθας. Διαθέτει αρκετά πευκοδάση σε χαμηλότερα υψόμετρα και ένα ελατοδάσος, γύρω από την κορυφή του. Σύμφωνα με τη μυθολογία η ονομασία του οφείλεται στον Κιθαιρώνα, μυθικό βασιλιά των Πλαταιών.

Ο Κιθαιρώνας στην αρχαιότητα αποτελούσε το σύνορο μεταξύ της Βοιωτίας και της Μεγαρίδας. Η σημαντικότερη βοιωτική πόλη στους πρόποδες του Κιθαιρώνα ήταν οι Πλαταιές. Άλλες βοιωτικές πόλεις στις πλαγιές και τους πρόποδες του Κιθαιρώνα ήταν οι Ερυθρές, ο Σκώλος, τα Λεύκτρα και οι Ελευθερές. Η τελευταία πόλη αποτελούσε κέντρο λατρείας του Διονύσου, η λατρεία του οποίου, πέρασε και στην Αττική όταν η πόλη καταλήφθηκε από τους Αθηναίους.[3] Μεγαρική πόλη κοντά στους πρόποδες του Κιθαιρώνα ήταν τα Αιγόσθενα.

Από τον Κιθαιρώνα διέρχονται σημαντικές διαβάσεις από την Αττική προς τη Βοιωτία, ο έλεγχος των οποίων ήταν στρατηγικής σημασίας στο παρελθόν. Τις διαβάσεις αυτές προσπάθησε να ελέγξει ο Μαρδόνιος που είχε στρατοπεδεύσει στην περιοχή των Πλαταιών, το 479 π.Χ., όπου και διεξήχθη η ομώνυμη μάχη. Οι διαβάσεις του Κιθαιρώνα προστατεύονταν από ισχυρά φρούρια όπως τα φρούρια των Ελευθερών, το Πάνακτο,των Αιγοσθένων, το φρούριο της Φυλής κ.α.[2]

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments