Ελλάδα

Παιδικές κατασκηνώσεις: Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων

Παιδικές κατασκηνώσεις: Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων
Παιδικές κατασκηνώσεις: Μέχρι τις 30 Ιουνίου έχουν περιθώριο να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι.

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2020, στις 23:59, η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά, ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. Υπενθυμίζεται, ότι η υποβολή αυτών των αιτήσεων έληγε σήμερα, 26 Ιουνίου. Ωστόσο, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) διευκρινίζει ότι λόγοι, οι οποίοι σχετίζονται με τεχνικές δυσκολίες, οδήγησαν τον Οργανισμό στην απόφαση να παρατείνει την ημερομηνία υποβολής, προκειμένου να δοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά δικαιούχων η δυνατότητα συμμετοχής τους στα κατασκηνωτικά προγράμματα.

Σε περιπτώσεις δικαιούχων γονέων για τους οποίους, κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης της αίτησης, δεν εμφανίζεται κάποιο από τα τέκνα τους ή όλα τα τέκνα, παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] τα εξής στοιχεία:

  • ΑΜΚΑ γονέα
  • ΑΜΚΑ τέκνου
  • Επώνυμο τέκνου
  • Όνομα τέκνου
  • Πατρώνυμο τέκνου
  • Μητρώνυμο τέκνου
  • Έτος γέννησης τέκνου
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας

Στη συνέχεια, ο δικαιούχος θα ειδοποιηθεί με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μπορεί ο ίδιος πια να προβεί στην καταχώριση της αίτησής του. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι ο γονέας, που έχει έμμεσα ασφαλισμένα τα τέκνα στη μερίδα του, να δικαιούται τις παροχές.

Αναρτήθηκαν οι πίνακες δικαιούχων – παρόχων

Αναρτήθηκαν πριν δυο ημέρες τα οριστικά μητρώα δικαιούχων και παρόχων και οι οριστικοί πίνακες αποκλειομένων στο πλαίσιο του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2020 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Συνολικά, εφέτος χορηγήθηκαν 59.000 επιταγές για ωφελούμενα παιδιά και στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50 κατασκηνώσεις.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την κατασκήνωση, που επιθυμούν από το μητρώο παρόχων, για κρατήσεις θέσεων. Με την άφιξή τους στην κατασκήνωση, οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • τα ατομικά βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους και
  •  πρωτότυπα και φωτοαντίγραφα της ταυτότητας ή οποιουδήποτε εγγράφου ταυτοποίησης για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
  • Οι πάροχοι μπορούν να προβαίνουν σε ενεργοποιήσεις επιταγών ωφελουμένων του προγράμματος, μόνο εφόσον έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας έτους 2020.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 29.06.2020 έως τις 03.09.2020 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και από τις 29.06.2020 έως τις 10.09.2020 για τα παιδιά με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω. Σε περίπτωση που, με εντολή Δημόσιας Αρχής, τροποποιηθούν οι καταληκτικές ημερομηνίες λειτουργίας των κατασκηνώσεων, ο ΟΑΕΔ θα ενημερώσει τους δικαιούχους του προγράμματος άμεσα. Τα παιδιά μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση, μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments