Ελλάδα

Θέματα Πανελλήνιες 2020 ΓΕΛ: Αυτά “έπεσαν” σε Χημεία και Οικονομία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Θέματα Πανελλήνιες 2020 ΓΕΛ: Αυτά “έπεσαν” σε Χημεία και Οικονομία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
Θέματα Πανελλήνιες 2020 ΓΕΛ: Δείτε αναλυτικά τα θέματα σε Χημεία και Οικονομία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας οι υποψήφιοι μαθητές των Γενικών Λυκείων κατά την τελευταία ημέρα των φετινών Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Τελευταία ημέρα των Πανελλήνιων Εξετάσεων σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων με τα βασικά μαθήματα. Οι μαθητές εξετάζονται σε Χημεία (νέο και παλιό σύστημα), Οικονομία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, τα μαθήματα δηλαδή Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι εξετάζονται όπως είναι γνωστό, τόσο με το νέο όσο και με το παλαιό σύστημα. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές στο πλαίσιο των Πανελληνίων Εξετάσεων 2020 για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Νέο σύστημα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Χημεία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στην Οικονομία

Παλιό σύστημα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Χημεία (ημερήσια)

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Χημεία (εσπερινά)

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ημερήσια)

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (εσπερινά)

Συνέχεια με το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων

  • Στη συνέχεια, από την 1η έως και τις 13 Ιουλίου, τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, αρχής γενομένης με τα Αγγλικά. Οι μαθητές θα ξεκινήσουν με τα Αγγλικά (1/7)
  • θα συνεχιστούν με το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο (2/7 και 3/7, αντίστοιχα)
  • η πρώτη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με την εξέταση των Ιταλικών (4/7)
  • στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα Γερμανικά (6/7)
  • τα Γαλλικά (7/7)
  • τα Ισπανικά (8/7)
  • Οι υπόλοιπες ημέρες αφορούν την εξέταση των μουσικών ειδικών μαθημάτων: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Δεξιοτήτων (10/7), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (11/7) και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (13/7)
  • Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Πως θα διαμορφωθούν οι φετινές βάσεις

Αναμένεται άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες σχολές και αντίστοιχη πτώση στα τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καθηγητών. Η καραντίνα, όπως εκτιμούν όσοι ασχολούνται με την πορεία των βάσεων, ωφέλησε τους καλούς μαθητές που διάβασαν ακόμα περισσότερο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), Γιάννης Βαφειαδάκης, εκτιμά ότι οι φετινές βάσεις θα είναι  «διπλής διαδρομής». Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι μαθητές άνω του 17 εκμεταλλεύτηκαν όλο το χρονικό διάστημα που έμειναν κλειστά τα σχολεία και μελέτησαν ακόμα περισσότερα, ενώ άλλοι υποψήφιοι απομακρύνθηκαν από τη μελέτη τους, με αποτέλεσμα οι μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές να έχουν πτωτική τάση.

Τι αναφέρει η υπουργός Παιδείας

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν πάει πάρα πολύ καλά παρά τις φετινές δυσκολίες. Και λέω δυσκολίες γιατί δυσκολίες ήταν και για τους μαθητές λόγω του κορωνοϊού, και για τους εκπαιδευτικούς που στην τελική ευθεία προετοιμασίας κλήθηκαν να μεταφέρουν όλη τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στην εξ αποστάσεων και για το υπουργείο βεβαίως το οποίο κλήθηκε να οργανώσει πανελλαδικές μια εποχή που όλη η χώρα είχε λίγο πολύ παγώσει», δήλωσε η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Έχουν τηρηθεί απόλυτα όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Έχουμε ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών. Για αυτό έχουμε και περισσότερα εξεταστικά κέντρα φέτος από ότι πέρυσι και ανακοινώσαμε ειδικά όσον αφορά τα ειδικά μαθήματα ενώ παραδοσιακά τα ειδικά μαθήματα εξετάζονται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φροντίσαμε ούτως ώστε φέτος να προστεθούν ειδικά εξεταστικά κέντρα σε τρεις επιπλέον περιοχές, στην Κρήτη, την Πάτρα και το Αγρίνιο και στην Ξάνθη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments