Άποψη

Άλλο ΝΔ άλλο ΣΥΡΙΖΑ

Άλλο ΝΔ άλλο ΣΥΡΙΖΑ
Με φόντο τις δηλώσεις Γεωργιάδη ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο blog του στο pagenews. gr για τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά στην αντιμετώπιση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ και όχι μόνο, και μας θυμίζει περιπτώσεις που η ίδια ενέργεια χαρακτηρίζεται άλλες φορές «παράπτωμα» και άλλες «κακούργημα»

Μία ακόμη σελίδα στην προσωπική του ιστορία αλλά και στην ιστορία της ΝΔ έγραψε την εβδομάδα που μας πέρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη μία τηλεοπτική του εμφάνιση στράφηκε εναντίον δημοσιογράφου και τον απείλησε ότι θα του πάρει 100.000 ευρώ στα δικαστήρια. Το συμπέρασμα είναι απλό: όποιος δυσαρεστεί τον κ. Γεωργιάδη κινδυνεύει. Στην άλλη που είναι και θεσμικά σοβαρή δήλωσε ότι “η Τουλουπάκη θα έπρεπε να πάει φυλακή”. Είναι σαφής εκφοβισμός προς την εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, που διερευνά υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ίδιος.

Από το θώκο της εκτελεστικής εξουσίας λοιπόν απειλεί την εκπρόσωπο της δικαστικής εξουσίας που τον διερευνά. Το θέμα ετέθη στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών με ερώτηση δημοσιογράφου: “Συμμερίζεται η Κυβέρνηση την άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη ότι πρέπει να μπει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη φυλακή; Δεν συνιστά αυτό παρέμβαση στη Δικαιοσύνη;”.

Ο Στέλιος Πέτσας απάντησε: “Ο κ. Γεωργιάδης δεν μίλησε ως Υπουργός της Κυβέρνησης, αλλά ως ένας πολίτης που εξέφρασε μία προσωπική αγανάκτηση, για το γεγονός ότι η υπόθεσή του δεν έχει διαλευκανθεί, εδώ και χρόνια. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και σέβεται απολύτως τη διάκριση των εξουσιών”.

Πριν από έναν περίπου μήνα ένα άλλο στέλεχος, του πυρήνα του επιτελικού κράτους, ο Άκης Σκέρτσος είχε παρέμβει ως μη όφειλε στην δίκη υπέρ των κατηγορουμένων και εν τέλει καταδικασθέντων για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Και τότε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε παρέμβει σαν ιδιώτης.

Στο ίδιο μπρίφινγκ που ο κ. Πέτσας είπε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης απειλεί δικαστικό λειτουργό ως ιδιώτης, μόλις είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει τον Νίκο Παππά για τις συνομιλίες του με τον Σάμπυ Μιωνή. Προφανώς για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο Νίκος Παππάς δεν ενεργούσε σαν ιδιώτης όταν αποκαλούσε “μαλάκα” ξανά και ξανά τον συνομιλητή του, σε ιδιωτική συνάντηση σε ένα λόμπυ ξενοδοχείου στην Κύπρο, ενεργούσε σαν υπουργός.

Αλλά ο κ. Γεωργιάδης όταν μιλάει δημοσίως σε τηλεοπτικό κανάλι, σαν υπουργός, γιατί σαν ιδιώτης δεν ενδιαφέρει κανέναν, για την κυβέρνηση ενεργεί σαν ιδιώτης. Παρομοίως όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση κάθε φορά που έκανε παραστράτημα ο Πολάκης, ο Κυριάκος Μητστοτάκης δεν έλεγε ότι είναι ιδιώτης, έλεγε ότι είναι υπουργός και ακόμη περισσότερο η εικόνα του Τσίπρα στον καθρέπτη. Λογικά τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι η εικόνα του στον καθρέπτη.

«Το θέμα αγγίζει και τους δημοσιογράφους, δημοσιολόγους, καθηγητάδες »

Το θέμα όμως δεν περιορίζεται στην κυβέρνηση. Το αν θα τον ανεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φανεί στον ανασχηματισμό όπου θα δείξει και αν είναι ο πραγματικά ισχυρός στη ΝΔ. Πάντα μία κυβέρνηση καλύπτει τα στελέχη της για να μειώσει το πολιτικό κόστος. Το θέμα αγγίζει και τους δημοσιογράφους, δημοσιολόγους, καθηγητάδες που επί ΣΥΡΙΖΑ έβγαιναν στα κεραμίδια κάθε φορά που έκανε μία απρέπεια ο Πολάκης και κατήγγειλαν προσβολή της Δημοκρατίας διασυρμό και απαξίωση των θεσμών κλπ. Τώρα όλοι αυτοί -γλυκά το λέω- το βουλώνουν, δικαιώνοντας το επίμαχο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει όμως και μία ακόμη σημαντική διαφορά που έχει να κάνει με τον χαρακτήρα των δύο κομμάτων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο Πολάκης είχε μιλήσει κατά του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, για να πιάσουμε μία από τις τελευταίες του παρεμβάσεις, παρότι ήταν προεκλογική περίοδος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν. Και στα όργανα του κόμματος και στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, αλλά και δημόσιως. Κορυφαία στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Φίλης -και πολλοί άλλοι- αποδοκίμασαν τον συνάδελφό τους και απευθύνθηκαν και προς τον Τσίπρα ζητώντας του να σταματήσει να ανέχεται τον Πολλάκη. Αλλά και τώρα για την υπόθεση του Νίκου Παππά στο Πολιτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, κορυφαία στελέχη στράφηκαν εναντίον του, με κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα.

Ζήτησαν από τον Παππά να αναλάβει την ευθύνη -όπως και έκανε- ενώ στην δική του απόφαση το Πολιτικό Συμβούλιο, στην ουσία έθεσε εκτός του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς τον πρώην υπουργό. Αυτά όμως στον ΣΥΡΙΖΑ. Στη ΝΔ δεν έχουν τέτοιες δημοκρατικές ευαισθησίες. Γιατί στη ΝΔ ο προερχόμενος από τον ακροδεξιό ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, εκθέτει και ενίοτε διασύρει τη ΝΔ αλλά κανείς δεν τολμά να μιλήσει για το στέλεχος που προστατεύει ο Σαμαράς και ανέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ούτε καν τολμούν να θέσουν ότι ο Άδωνης είναι είδωλο του Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments