Ελλάδα

Νίκος Αλέφαντος: Σήμερα η κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Νίκος Αλέφαντος: Σήμερα η κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών
Νίκος Αλέφαντος: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον προπονητή - σύμβολο ο οποίος «μίλησε» στις καρδιές όλων και εργάσθηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους.

Σήμερα Σάββατο (27 Ιουνίου) λένε συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του Νίκου Αλέφαντου το τελευταίο «αντίο» στον αγαπητό προπονητή που άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 81 ετών.

Η κηδεία του Νίκου Αλέφαντου τελείται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 13:00. Ωστόσο, η σορός του είναι σε λαϊκό προσκύνημα από τις 11:00. Ο Νίκος Αλέφαντος, γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου τους, ήταν Έλληνας ποδοσφαιριστής, προπονητής και συντελεστής εκπομπών με θέμα την ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Και μπορεί τα τελευταία χρόνια να είχε σταματήσει την προπονητική, αλλά παρέμεινε κοντά στο ποδόσφαιρο σαν σχολιαστής σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Για μεγάλο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε στο pagenews.gr για όλα τα θέματα της ποδοσφαιριστής επικαιρότητας.

Μεγάλωσε στα Εξάρχεια

Η καταγωγή του ήταν από την Ακράτα. Μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Αγωνιζόταν στη θέση του αριστερού μέσου ή αριστερού ακραίου επιθετικού και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Εξαρχείων της συνοικίας του. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στον ΠΑΟ Ρουφ, στον Παναθηναϊκό όπου έπαιξε μόλις μία φορά με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 17 ετών, στην ΑΕ Χαλανδρίου, στον Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκης), Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Εργάσθηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους

Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Εργάσθηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004), αλλά και στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α’ Εθνική προπόνησε και τους Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην προπονητική πορεία του Νίκου Αλέφαντου οι τρεις θητείες στον Ολυμπιακό

Παρακολούθησε τις προπονητικές και αγωνιστικές μεθόδους σπουδαίων προπονητών, όπως ο Ερνστ Χάπελ, o Κάρλος Αλμπέρτο Παρρέιρα, o Ένζο Μπεαρζότ, ο Μπομπ Πέισλι, ο Αρίγκο Σάκι, ο Μαρτσέλο Λίπι και ο Κάρλο Αντσελότι. Θαύμαζε τον Ζοζέ Μουρίνιο, τον οποίο και θεωρούσε τον καλύτερο προπονητή παγκοσμίως, καθώς και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ενώ από τους παλαιότερους τον Ερνστ Χάπελ και τον Σέσαρ Λουίς Μενότι, μεταξύ άλλων.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην προπονητική πορεία του Νίκου Αλέφαντου υπήρξαν οι τρεις θητείες που είχε στον πάγκο του ΟΣΦΠ, της ομάδας που υποστήριζε οπαδικά. Η πρώτη του θητεία ήταν από την 1η Δεκεμβρίου του 1983 μέχρι τις 12 Μαρτίου του 1984 (αγωνιστική περίοδος 1983 – 1984). Τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο εφοπλιστής Σταύρος Νταϊφάς, που έδωσε την ευκαιρία στον Αλέφαντο, παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές του είχε ασκήσει κριτική μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Φως των Σπορ». Σε 14 αγώνες (12 για το Πρωτάθλημα και 2 για το Κύπελλο) ο Αλέφαντος είχε απολογισμό 9 νίκες, 3 ήττες και 2 ισοπαλίες με τέρματα 23 υπέρ και 9 κατά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments