Άποψη

Ποιος θα προστατέψει τους μετανάστες από τους «προστάτες» τους;

Ποιος θα προστατέψει τους μετανάστες από τους «προστάτες» τους;
Ορισμένοι άνθρωποι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους μετανάστες και ο Γιάννης Αντύπας αναρωτιέται από το blog του στο pagenews.gr ποιος θα τους σώσει από τους φερόμενους σωτήρες τους.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν οι μετανάστες που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους καταλάβαιναν τι έλεγε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ; Ο άνθρωπος προσπάθησε ξεκάθαρα να φέρει τους μετανάστες αντιμέτωπους με την ελληνική κοινωνία, να προκαλέσει φόβο και αντιδράσεις. Να τους εμφανίσει ως ανθρώπους που θα μείνουν εδώ με το ζόρι. Και οι οποίοι θα διώξουν τον… Κυριάκο Μητσοτάκη.  Δε θέλω να χαρακτηρίσω την τακτική όπως θα της άξιζε. Λέω απλά ό,τι αναμένω από την Κουμουνδούρου να αποδοκιμάσει την επικίνδυνη (για Έλληνες και μετανάστες) ακροβασία του στελέχους της. Και παρακαλώ κάθε Έλληνα να μη την πατήσει και αναπτύξει αρνητικά συναισθήματα για αυτούς τους ανθρώπους, παίζοντας το παιχνίδι ενός επαγγελματία της πολιτικής, ο οποίος ξεκάθαρα επιδιώκει τη ένταση και την αντιπαράθεση. Και δε θα μιλήσω για συμφέροντα.

Θα δεχθώ πως το κάνει απλά και μόνο γιατί έτσι πιστεύει ό,τι θα εξυπηρετήσει τις ιδεοληψίες του. Φθάνουμε, όμως, σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Ποιος θα προστατέψει τους μετανάστες από τους «προστάτες» τους; Από εκείνους που τους νοικιάζουν σπίτια τα οποία αγόρασαν σε τιμές ευκαιρίας, από εκείνους που τους δίνουν οδηγίες να μαζευτούν σε κεντρικές πλατείες και, το κυριότερο, από όσους τους οδηγούν στις βάρκες του θανάτου. Ειλικρινά αδυνατώ να δω την αντιρατσιστική ιδεολογία σε όλους τους τους ανθρώπους. Αντίθετα, βλέπω καθαρά την πρόθεσή τους να εργαλειοποιήσουν, αν όχι να εκμεταλλευτούν τους μετανάστες.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για να σπεκουλάρουν κόμματα ή για να κάνουν οι κυβερνήσεις ό,τι δεν το βλέπουν. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει και να διευκρινίσει τους κανόνες της νόμιμης μετανάστευσης. Ώστε οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη να μην έχουν ανάγκη από κανέναν Ερντογάν και από κανέναν άλλον «υπερασπιστή». Οι διεθνείς οργανισμοί θα πρέπει να δουν ξανά τις έννοιες. Γιατί η μετανάστευση δεν είμαι σίγουρος πως είναι δικαίωμα. Σίγουρα είναι υποχρέωση η προστασία των προσφύγων. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το να θεωρείται δικαίωμα η μετανάστευση. Δηλαδή η κοινωνία υποδοχής δεν έχει κανένα δικαίωμα; Κάτι δεν μου κολλάει. Και συνήθως όταν κάποιοι είναι υπερβολικά καλοί και ευγενικοί κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους. Μια κρυφή ατζέντα.

Την οποία δεν θα την πληρώσουν μονάχα οι Ευρωπαίοι, αλλά και οι φτωχοί ολόκληρου του κόσμου. Δεν είναι λίγοι οι μετανάστες που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Είναι άδικο να λέει κανείς πως η Ευρώπη έχει χτίσει τείχη. Αυτός ίσως να ισχύει για κάποιες εξαιρέσεις τύπου Ορμπάν. Αλλά όσοι δε θέλουν να φθάσουμε εκεί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν μιλούν για δικαιώματα. Όταν μιλούν για… απελάσεις δημοκρατικά εκλεγμένων πρωθυπουργών. Γιατί έτσι οδηγούν τους ιθαγενείς να πιστέψουν ότι τελικός στόχος είναι αυτοί να χάσουν τα σπίτια τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments